" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Εμποροπανήγυρη στη Πέλλα;

Είναι αλήθεια ότι από την πόλη της Σκύδρας απουσιάζει ένα γεγονός, μια δράση, οικονομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Με αυτά τα λόγια ξεκινάει και την εισήγηση του ο κ. Καστερίδης, προτείνοντας στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Σκύδρας την ίδρυση και λειτουργία εμποροπανήγυρης στην Σκύδρα.
Συγκεκριμένα αναφέρεται: «είναι απαραίτητη και θα μπορούσε να φιλοξενηθεί και να υποστηριχθεί από το Δήμο Σκύδρας, μια εκδήλωση ετήσια, διάρκειας περί την μια εβδομάδα, που θα έχει ποικίλο περιεχόμενο που θα καλύπτει όλο τον Δήμο με παράλληλες δράσεις, αλλά με πυρήνα την έδρα του Δήμου την πόλη της Σκύδρας.
Στόχος είναι να βιώσει η πόλη, ο Δήμος και η ευρύτερη περιοχή, επί μια εβδομάδα, δρώμενα και πολύπλευρες εκδηλώσεις και προπάντων εμπορική δραστηριοποίηση και κοινωνική κινητικότητα.
Ένας τέτοιος σύνθετος θεσμός που θα προσέδιδε δυναμική στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού, είναι η Ετήσια Εμποροπανήγυρης Σκύδρας. Για τον σκοπό αυτό σας αποστέλλουμε το νομικό πλαίσιο, τις προτάσεις και τις απόψεις μας για την υλοποίηση του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού θεσμού της Εμποροπανήγυρης που θα σηματοδοτήσει αλλά και θα κάνει πράξη την απαρχή αναζωογόνησης, βλάστησης και ανάτασης εν γένει του τόπου. Δραστηριότητες όπως μια τοπική εμποροπανήγυρη αποτελούν συνθετικό υλικό αυτού που ονομάζεται τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη».
Το νομικό πλαίσιο δόθηκε στα μέλη της επιτροπής η οποία σαφώς και ήταν θετική στην πρόταση. Να πούμε ότι μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρεται ως καταλληλότερη χρονική περίοδο από 20 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου. Επίσης σημειώνουμε ότι στο Νομό Πέλλας τα Γιαννιτσά διοργανώνουν εμποροπανήγυρη από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου και η Κρύα Βρύση από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Πέλλαnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris