" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Γιορτή μουσικής και κινηματογράφου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το σημαντικότερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, με εκδηλώσεις - προβολές στη Βαρκελώνη, στο Σαντιάγο, στην Μπογκοτά, στο Σάο Πάολο, στο Μπουένος Άιρες και το Βερολίνο, από χθες είναι και στην Αθήνα. Πρόκειται για το In-Edit International Music Documentary Film Festival, που θα είναι στην Αθήνα μέχρι τις 25 του μήνα, ενώ στα τέλη Απριλίου θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.
Το φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε στη Βαρκελώνη το 2003. Φέτος, γιορτάζοντας τα 12 χρόνια του, το In-Edit έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο καλλιτεχνικό γεγονός. Πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί μόνο στη Θεσσαλονίκη, ενώ φέτος κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα (στον κινηματογράφο Odeon Όπερα). Το In-Edit είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό φεστιβάλ, αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο ανταλλαγής μουσικών ντοκιμαντέρ και ταυτόχρονα καταγράφει τα παρασκήνια του μουσικού κόσμου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα το βρείτε στην ιστοσελίδα www.in-edit.gr. Ξεχωρίζουμε ορισμένα από τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν, όπως το «Super Duper Alice Cooper» για τον Άλις Κούπερ, το «Dutch Influence» για τον Τιέστο, το «Feast of friends» για τους Doors, το «The Great Pretender», που παρουσιάζει τη μοναχική πορεία του Φρέντι Μέρκιουρι, χωρίς τους Queen, από το 1985 μέχρι τον θάνατό του το 1991. Μπαλέτο και όπερα, η αποκάλυψη της ομοφυλοφιλικής σεξουαλικότητάς του, ένα ανέκδοτο ντουέτο με τον Ροντ Στιούαρτ κι ένα άλλο με τον Μάικλ Τζάκσον. Για να γίνει βέβαια κατανοητή η πορεία του, πρέπει να ξεκινήσει κανείς από τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια. Στην ταινία, ο θεατής παρακολουθεί τη σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αλλά και την καθιέρωσή του, το πώς δηλαδή ο Μέρκιουρι επαναπροσδιορίστηκε ως καλλιτέχνης, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό του εαυτό.
Γενική είσοδος στο Odeon Όπερα: 6 ευρώ, 5 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων), 4 ευρώ για τις προβολές στη 1 μ.μ. και στις 3 μ.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris