" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Tο υπουργείο Εργασίας εξαιρεί τους ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ.


Με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί στις αρχές του 2011, το υπουργείο Εργασίας εξαιρεί τους ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων από την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ.

Στην παραπάνω δέσμευση προέβη ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γ.Κουτρουμάνης προς τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ.Τσακίρη, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο.

Υπογραμμίζεται ότι μέσω της συγκεκριμένης 
ρύθμισης, που θα καταρτιστεί ειδικά για τους ξενοδόχους και θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου, οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες θα τύχουν ανάλογης ασφαλιστικής μεταχείρισης με τις αντίστοιχης δυναμικότητας επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων.

Ταυτόχρονα, σε απευθείας συνεννόηση του κ. Κουτρουμάνη με τον διοικητή του ΟΑΕΕ επιδιώκεται να υπάρξει περίοδος ανοχής έως ότου επιτευχθεί οριστική διευθέτηση μέσω του αναφερόμενου νόμου των υπόχρεων για ασφάλιση ξενοδόχων στον ΟΑΕΕ, οι οποίοι υπολογίζονται σε 1.500 περίπου.

Τέλος, στο περιθώριο της συνάντησης συμφωνήθηκε η άμεση και ενδελεχής εξέταση από πλευράς υπουργείου, σειράς ζητημάτων που έχουν τεθεί από πλευράς του ΞΕΕ, όπου μεταξύ άλλων εμπεριέχεται και το φλέγον θέμα της αναδρομικής ασφάλισης μελών Διοικητικών Συμβουλίων και Ανωνύμων Εταιρειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris