" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,ΤΖΑΜΙ,ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


-Βασίλη Κικίλια καλησπέρα και σε ευχαριστώ θερμά που δέχτηκες μέσα σε τόσο φόρτο εργασιών που έχεις να μιλήσουμε για θέματα που δεν άπτονται ακριβώς των αρμοδιοτήτων σου, αλλά είναι περισσότερο απόψεις ζωής. Παρόλα αυτά, για εμάς του πατριωτικού κινήματος, είναι σημαντικό να ξέρουμε που πάει η ψήφος μας και πάνω από όλα είναι ακόμα σημαντικότερο, να ξέρουμε, πως θα πράξεις, αν κληθείς από τις περιστάσεις, να πάρεις θέση σε σημαντικά θέματα.

Καλησπέρα Χριστίνα. Να υποθέσω πως θα περάσω από κανονική ανάκριση και δε θα ικανοποιηθείς, αν δε πάρεις απάντηση για όλα όσα θέλεις να με ρωτήσεις.


-Αυτό νομίζω πως είναι σαφές και προφανές. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Έκανες μία δήλωση που σε πολλούς δεν άρεσε. Ακόμα και σε εμένα, μπορώ να σου πω. Μπορείς να μου εξηγήσεις αναλυτικά το σκεπτικό σου για αυτή τη δήλωση; «Δεν είμαι διατεθειμένος να συμπράξω στο να δημιουργηθούν στρατόπεδα ψυχών εντός της Αττικής. Και κάποιοι άνθρωποι δυστυχείς που είναι μετανάστες να τοποθετηθούν εν είδη κλουβιών και να ελέγχονται. Στην πρόληψη πιστεύω.»

Καταρχάς δε μου αρέσει αυτά που λέω, να ακούγονται αποσπασματικά. Αν και ακόμα και εδώ μιλάω για πρόληψη, η ουσία είναι ότι πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα η συμφωνία επανεισδοχής της ΕΕ με το Πακιστάν για άμεση απέλαση και να πιεσθεί η Τουρκία για να προχωρήσει σε παρόμοια συμφωνία, αφού συνολικά 36.472 παράνομοι μετανάστες το χρόνο εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία. Άμεση απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών και εναρμόνιση της πολιτικής του ασύλου με την Ε.Ε. Από εκεί και πέρα η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και πρέπει να παραδεχτούμε ότι και η ΝΔ ως κυβέρνηση έκανε πολλές παραλήψεις. Παρόλα αυτά υπέγραψε μία διμερή συμφωνία με την Τουρκία, για την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών και ενέπλεξε τη μικτή ευρωπαϊκή δύναμη, την Frontex , για να βοηθήσει στη φύλαξη των συνόρων μας. Η συμφωνία αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την επαναδιαπραγματεύθηκε και υπέγραψε μία καινούργια, με δυσμενέστερους όρους για την Ελλάδα. Φταίει λοιπόν η πολιτεία που δε φυλάει τα σύνορα και μετά αυτοί που μπαίνουν. Φταίει το σχέδιο εξισλαμοποίησης της Ευρώπης και μετά αυτοί που έρχονται παράνομα και ψάχνουν τρόπους για να ζήσουν. Φταίνε οι αστυνομικές αρχές που δεν κάνουν ελέγχους και συστηματικές απελάσεις και μετά αυτοί που κάνουν παραεμπόριο. Κανείς βέβαια δεν παραγνωρίζει, ότι όλοι αυτοί παρανομούν ενσυνείδητα και με την παράνομη είσοδο τους αλλά και με την παράνομη διαμονή τους. Βρίσκουν και τα κάνουν. Ανθρώπινα τώρα, πιστεύω ότι κανείς μας δεν αντέχει τη δυστυχία αλλά και το γεγονός ότι βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας και δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες για τους Έλληνες. Συγχρόνως έχουν ελάχιστες πιθανότητες να ενσωματωθούν στην ελληνική πραγματικότητα και πολύ περισσότερες να δημιουργήσουν αδιέξοδα προβλήματα, όπως αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, με αιχμή του δόρατος της περιοχές του κέντρου, της πλ. Βικτωρίας, της Πλ. Αμερικής, του Αγ. Παντελεήμονα, της πλ. Αττικής και δυστυχώς και άλλων περιοχών. Πιστεύω ότι κανείς δε θέλει το κακό τους και ότι όλοι τους ευχόμαστε τα καλύτερα και τη γρηγορότερη επάνοδο στη χώρα τους φυσικά με την άμεση και τάχιστη παρέμβαση της πολιτείας. Δεν είμαι λοιπόν διατεθειμένος, από την αναλγησία της πολιτείας και της αστυνομίας να επιτελέσουν το έργο τους, να είμαι εγώ αυτός που θα δημιουργήσει στρατόπεδα ψυχών εντός της Αττικής και κάποιοι άνθρωποι που είναι μετανάστες να τοποθετηθούν εν είδη κλουβιών και να ελέγχονται. Γιατί πρέπει το έλλειμμα της πολιτείας να το πληρώνουν οι Έλληνες και βέβαια ο Περιφερειάρχης;

-Είπες όμως και κάτι άλλο «Οι τελευταίοι που φταίνε είναι αυτοί οι δυστυχείς με τα σεντόνια που τρέχουν από τετράγωνο σε τετράγωνο και τους κυνηγάει η Δημοτική αστυνομία.» Έχω μείνει με την απορία, αν δε φταίνε αυτοί, ποιος φταίει τελικά;

Καταρχάς δεν είπα ότι δε φταίνε, είπα ότι είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Ας τα πάρουμε από την αρχή για να δούμε πόσοι και ποιοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Ας ξεκινήσουμε με τα πραγματικά γεγονότα. Παράνομα μεν, αλλά βρίσκονται μέσα στην πόλη των Αθηνών. Δε θα μπω στη λογική, ότι πρέπει και αυτοί να ζήσουν γιατί έτσι νομιμοποιούμε την παρανομία. Μέχρι εδώ, η πολιτεία είναι ανεπαρκής και για να σταματήσει την είσοδο τους στη χώρα, αλλά και όταν τους αφήνει να διαμένουν στη χώρα είτε υπό το κράτος ανοχής, είτε υπό το κράτος αδείας. Αν λοιπόν δε φροντίσει για την άμεση επανεισδοχή τους στη χώρα από την οποία μπήκαν ή προέρχονται, πρέπει με κάποιο τρόπο να τραφούν. Αυτό θα γίνει με τρείς τρόπους. Ο πρώτος είναι να τους ταΐζει η πολιτεία, πράγμα απαράδεκτο, στις οικονομικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα, να πρέπει οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν και για τη διαμονή και για τη διατροφή των μη νόμιμα εισερχομένων μεταναστών. Ο δεύτερος είναι, αφού τους αφήνουν ανεξέλεγκτους, να κλέψουν για να φάνε, πράγμα που σε μεγάλο ποσοστό γίνεται και ο τρίτος είναι το παραεμπόριο, με το οποίο η πολιτεία χάνει εκατομμύρια ευρώ. Βλέπεις γιατί μιλάω για πρόληψη; Γιατί η πολιτεία είναι παντελώς απούσα και καλείται ο πολίτης να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση ότι πίσω από το παραεμπόριο, βρίσκεται μία συγκεκριμένη κοινότητα, άρα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι τα συμφέροντα είναι τεράστια. Γι'αυτό λοιπόν έχουμε προτείνει σημαντικά καινοτόμες λύσεις για την πάταξη του παραεμπορίου, όπως τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα έχει την επόπτευση, τον έλεγχο (συνεχή και συστηματική φύλαξη των ελεύθερων χώρων και πεζοδρομίων), αλλά και τη δίωξη του παραεμπορίου με κατασχέσεις όπως και συλλήψεις των εμπλεκόμενων σε αυτό. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων των φορέων είναι αρκετή για να μη γίνεται απολύτως καμία πράξη και να επιδεινώνεται η κατάσταση. Το κράτος χάνει χρήματα, οι έμποροι κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, οι πολίτες βοηθούν στη διαιώνιση της κακής πρακτικής και όλοι παραμένουμε θεατές σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Συγχρόνως πρέπει να προβούμε σε συστηματική δίωξη, όσων προμηθεύουν με εμπορεύματα αλλά και αυτών που παρανόμως τα πωλούν. Δεν είναι αμέτοχοι και αυτοί που προμηθεύουν τα αγαθά. Εμμέσως πλην σαφώς εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τη δυνατότητα που τους δίνεται για κέρδος χωρίς φορολογία. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε και αυτούς που αγοράζουν από το παραεμπόριο, βάζοντας σε πιθανό κίνδυνο την υγεία των οικείων αλλά και του εαυτού τους, σε περίπτωση αγοράς ανεξέλεγκτων και επικίνδυνων εμπορευμάτων. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης από τον προτεινόμενο φορέα, υπό τη μορφή προστίμου, στους αγοραστές του παραεμπορίου. Μιλάμε για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα...

-«Δυστυχώς ακραίες καταστάσεις και θερμοκέφαλοι, αποφάσισαν να διαπληκτίζονται και το λέω ευγενικά, πάνω στην παιδική χαρά αυτή…» Αυτή η δήλωση σου δημιούργησε ερωτηματικά… Θέλω να σε ρωτήσω, να μου πεις ευθέως, σε ποιους αναφέρεσαι.

Μα σε ποιους άλλους να αναφέρομαι εκτός από όλους αυτούς τους αυτοδιοριζόμενους υπερασπιστές των αλλοδαπών, που δημιουργούν διενέξεις με τους κατοίκους και προωθούν τη ρήξη, με θερμά επεισόδια πάνω από τα κεφάλια των παιδιών και έρχονται στα «χέρια» με τους γονείς τους. Η τοπική κοινωνία περισσότερο κινδυνεύει, από τους αυτόκλητους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των αλλοδαπών, από ότι από τους ίδιους τους αλλοδαπούς, που σε άλλες περιπτώσεις θα είχαν προσαρμοστεί και δε θα προκαλούσαν προβλήματα. Όλοι αυτοί λοιπόν δυναμιτίζουν την κατάσταση και δημιουργούν προβλήματα. Διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ξεσηκώνουν τους αλλοδαπούς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιδρούν. Δεν είναι περίεργο που υπάρχουν καθημερινές υποκινούμενες συμπλοκές.

-Μεταξύ μας, αυτό που με έκανε έξαλλη ήταν αυτό που είπες στη συνέντευξη σου στο Protagon και στη Ρίκα Βαγιάννη, «Σχετικά με τη δεύτερη ερώτησή σας, δεν είπαμε ένα τέμενος και εκτός. Είπαμε αρκετά μικρά και εκτός αστικού ιστού και κυρίως όχι στα παράνομα σε κάθε γειτονιά.» Είχα μείνει με την εντύπωση, αυτών που είπες στους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα, ότι δηλαδή η άποψη σου είναι, ένας λατρευτικός χώρος εκτός οικιστικού ιστού. Διαβάζοντας τη συνέντευξη σε βρήκα ανακόλουθο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί με βρήκες ανακόλουθο. Το είπα και θα το ξαναπώ ένας μικρός λατρευτικός χώρος στην Αττική εκτός οικιστικού ιστού. Χωρίς μιναρέδες και χωρίς να διεγείρει το κοινό αίσθημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις κοινοτικές οδηγίες και να παρέχουμε λατρευτικό χώρο στους μουσουλμάνους. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν 10,000 Πομάκοι στην Αττική. Είναι Έλληνες και έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και βάση του Ελληνικού Συντάγματος ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ. Τα δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων δεν πρόκειται να τα απεμπολήσω ποτέ, χάριν όλων των λαθρομεταναστών που έχουν μαζευτεί σε αυτή τη χώρα από τις λανθασμένες μεταναστευτικές πολιτικές διαχρονικά. Μην ξεχνάς και τους νόμιμα εισερχόμενους αλλοδαπούς που είναι στελέχη και υπάλληλοι ιδιωτικών ή και ναυτιλιακών εταιριών.

-Χρησιμοποίησες όμως την έκφραση «αρκετά μικρά» όπου θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και τα δικά τους δικαιώματα, μια κατά το Σύνταγμα όλοι οι Έλληνες είμαστε ίσοι……

Ναι για όλες τις περιφέρειες… Ότι ισχύει για την Αττική να ισχύσει και στις άλλες περιφέρειες που υπάρχουν Έλληνες μουσουλμάνοι και νόμιμα εισερχόμενοι αλλοδαποί. Ας το πω λοιπόν πιο περιγραφικά… για κάθε περιφέρεια που διαμένουν Έλληνες μουσουλμάνοι και νόμιμα εισερχόμενοι αλλοδαποί, να υπάρχει ένας μικρός λατρευτικός χώρος εκτός οικιστικού ιστού για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους. Αν λοιπόν ανά περιφέρεια έχουμε έστω και ένα δε θα έχουμε πανελλαδικά αρκετούς μικρούς νόμιμους λατρευτικούς χώρους; Είναι εξωφρενική η εικόνα των παράνομων τζαμιών με αραδιασμένα παπούτσια πάνω στα πεζοδρόμια. Όπως είναι εξωφρενικό και να υπάρχει ένας μεγάλος πόλος γκετοποίησης ή πολλοί μικροί σπαρμένοι μέσα στην Αθήνα.
-Τι αντιπροσωπεύει για σένα το μνημόνιο και γιατί η ψήφος σε σένα είναι αντι-μνημονιακή;

Για μένα το μνημόνιο, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της υποδούλωσης των Ελλήνων στα διεθνή συμφέροντα. Την εκτέλεση των ονείρων των νέων, τη θηλιά στο λαιμό των νέων εργαζομένων. Αποτελεί την υποτίμηση της περηφάνιας ενός ολόκληρου λαού και την απαξίωση των κόπων του. Ο άνθρωπος, που ο λαός εξέλεξε ως υπηρέτη των συμφερόντων του και τον έκανε Πρωθυπουργό, αντί να φροντίσει για τα συμφέροντα του και να κοιτάξει ως πρώτο μέλημα του τα οικονομικά της χώρας, προτίμησε να ασχοληθεί με την εξασφάλιση της ψήφου των αλλοδαπών, μήπως και με αυτό τον τρόπο καταφέρει να καλύψει το έλλειμμα των ψήφων των Ελλήνων. Ούτε όμως και αυτό το κατάφερε, γιατί και οι αλλοδαποί του γύρισαν την πλάτη και τώρα του τη γυρίζουν και οι Έλληνες. Η ψήφος στο συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ δεν είναι απλά αντι-μνημονιακή ψήφος είναι ψήφος υπέρ των συμφερόντων των Ελλήνων, ψήφος υπέρ της Ελλάδας.

-Αν σου έλεγα τα ονόματα των αντιπάλων σου για την εκλογή στην περιφέρεια Αττικής, μπορείς να μου πεις τις πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό;

Σγουρός Γιάννης-Άρση βαρών

Παφίλης Θανάσης-φίλος μου

Γεωργιάδης Άδωνις-Τζαμί

Μητρόπουλος Αλέξης-εργατολόγος

Αλαβάνος Αλέκος-μετανάστες

Διάκος Κώστας-κεραίες

Ψαριανός Γρηγόρης-θα τον κάνω φίλο

Δημαράς Γιάννης-Παρών. 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ HELLAS-ORTHODOXY.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris