" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Εμπορικός σύλλ. Ηγ/τσας: Επιστολή διαμαρτυρίας σε Καχριμάνη και Κάτσινο


Προς: κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο, κ. Κάτσινο Γεώργιο
Σχετικά με την απάντηση του κ. δημάρχου Ηγουμενίτσας, που μας κοινοποιήσατε, όσον αφορά στις ημέρες που διήρκησε η φετινή εμποροπανήγυρη, σας επισημαίνουμε τα εξής:
Σκοπίμως αποφύγαμε να σας απαντήσουμε κατά το χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου, ούτως ώστε να μη θεωρηθεί ότι μεροληπτούμε υπέρ ή σε βάρος υποψηφίων.
Επί της ουσίας τώρα, μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση που για μια ακόμη φορά η υπηρεσία σας δέχεται, άκριτα, τις αναφορές του κ. δημάρχου για τη νομιμότητα ή μη της εμποροπανήγυρης, ως αληθείς.
Ο δήμαρχος κ. Θωμάς Πιτούλης με το υπ. αριθμ. 11490/3-9-2010 έγγραφό του βεβαιώνει ότι «σε επανέλεγχο της Δημοτικής Αστυνομίας την 3/7/2010 (τρεις Ιουλίου) η εμποροπανήγυρη είχε σταματήσει τη λειτουργία της...» και άρα διήρκησε, νόμιμα, 5 μέρες. Δεν γνωρίζουμε αν το έκανε σκόπιμα ή λόγω κακής ενημέρωσης. Ας απαντήσει ο ίδιος.
Αυτό που γνωρίζουμε και αποδεικνύεται με έγγραφα, τα οποία σας επισυνάπτουμε, είναι πως τη συγκεκριμένη ημερομηνία υπάρχει αναφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας πως σε έλεγχο που έγινε – από κοινού με τη Δημοτική Αστυνομία – οι πάγκοι ήταν ανοιχτοί, η εμποροπανήγυρη λειτουργούσε κανονικά κι ο υπεύθυνος της εμποροπανήγυρης δήλωσε πως δεν γνώριζε για την ημερομηνία που έπρεπε να αποχωρήσουν. Το ίδιο κατήγγειλε κι ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, μετά από αυτοψία που διεξήγαγε.
Άρα, η εμποροπανήγυρη, βεβαιωμένα, ξεπέρασε τις πέντε μέρες λειτουργίας κι όπως γνωρίζετε αυτό είναι απαραίτητο για τους μικροπωλητές ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής.
Για να μην μπούμε στη διαδικασία να ψάξουμε τα υπόλοιπα που αφορούν στον κανονισμό λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Λαδοχωρίου, σας θυμίζουμε τα παρακάτω:
εγκαίρως σας προειδοποιήσαμε, πως ούτε φέτος θα τηρηθεί η νομιμότητα. Δεν πράξατε τίποτα ουσιαστικό, όπως και τα προηγούμενα χρόνια για άλλες και συνεχόμενες καταγγελίες μας. Κάθε χρόνο δέχεστε και μας κοινοποιείτε τα όσα λέει ο κ. δήμαρχος και αγνοείτε τον σύλλογο.
Πέρα από τα γραφειοκρατικά πλοκάμια των διαφόρων υπηρεσιών, που υποτίθεται πως ο πολίτης μπορεί να βρει το δίκιο του, τα παζάρια στη χώρα μας αποτελούν πληγή για το δοκιμαζόμενο μικρό εμπόριο, πραγματοποιούνται συνήθως με αδιαφανείς διαδικασίες, προμηθεύουν τους καταναλωτές με αμφιβόλου προέλευσης προϊόντα και πάντοτε έχουν τη σιωπηρή ανοχή των αρχών.
Ποτέ δεν αποδίδεται σε κανέναν καμιά ευθύνη. Αυτό προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Περιμένουμε, με ενδιαφέρον, τη θέση και τη στάση της νέας, αιρετής αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris