" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Κοινή σύσκεψη στις Σέρρες

Το πρόβλημα του παράνομου πλανόδιου εμπορίου συζητήθηκε σε σύσκεψη του Επιμελητηρίου Σερρών.

Κοινή σύσκεψη μεταξύ των φορέων των ελεγκτικών μηχανισμών (Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία) και των εκπροσώπων των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.

Για άλλη μια φορά το Επιμελητήριο Σερρών έθεσε επί τάπητος το πρόβλημα του παράνομου πλανόδιου εμπορίου, σε κοινή σύσκεψημεταξύ των φορέων των ελεγκτικών μηχανισμών(Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία) και των εκπροσώπων των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, παρουσία του εκπροσώπου του Αστυνομικού Διευθυντή, κ. Μάνδαλου Στέφανου, του εκπροσώπου της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. ΜπαΪρα, του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κ. Αριστείδη Δρογαλά, τον Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, κ. Ν. Βαγενά και μέλη του Δ.Σ.

Συζήτησαν όλες τις παραμέτρους του παρεμπορίου το οποίο, όπως διεμήνυσαν, αποτελεί ένα απ΄τα μείζονα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς οργιάζει από παράνομους και στάσιμους μικροπωλητές είτε έλληνες είτε οικονομικούς μετανάστες σε δρόμους, εμποροπανηγύρεις, παζάρια παραλίες σε παραλιακές και κυριακάτικες αγορές και χωριά.

Το παρεμπόριο εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 30% του εμπορίου στη χώρα μας και είναι αιμορραγία για την Ελληνική οικονομία και μια μάστιγα για την Ελληνικήαγορά με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού ο τζίρος του υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 20 δις € χωρίς να συνυπολογίζονται και τα τρόφιμα.

Τα βασικά συμπεράσματα της σύσκεψης ήταν ότι θα πρέπει να:

1) γίνεται έλεγχοςστην πηγή των προϊόντων, (δηλ. στη χονδρική διάθεση των προϊόντων)
2) εντατικοποίηση ελέγχων από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (τελωνεία, εφορίες, διεύθυνση εμπορίου, Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία) και να εφαρμοσθεί ο Νόμος.
3)Ευαισθητοποίηση του κοινού
serresinfo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris