" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τσεκούρι από το ΣΔΟΕ, σε όσους πουλάνε μαϊντανό!!!


Ένταση δημιουργήθηκε χθες στη λαϊκή αγορά του Πύργου, όταν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ της Δυτικής Ελλάδας παρουσία δεκάδων έκπληκτων πολιτών μοίρασαν πρόστιμα στους μικροπωλητές προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις τους. Σε δύο περιπτώσεις για ένα ματσάκι μαϊντανό αξίας μόλις πενήντα λεπτών και μία σακούλα πατάτες αξίας τριών ευρώ οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ επέβαλαν συνολικό πρόστιμο 1.600 ευρώ, καθώς οι μικροπωλητές δεν είχαν στην κατοχή τους ταμειακές μηχανές.

Οι μικροπωλητές της λαϊκής αντέδρασαν έντονα καθώς, όπως ανέφεραν, πίστευαν ότι υπάρχει μια σιωπηλή ανοχή από τους αρμόδιους για τις ταμειακές μηχανές που θα έπρεπε να είχαν εγκαταστήσει από τις 15.10.2010.

«Αντί οι ράμπο του ΣΔΟΕ να πάνε για έλεγχο σε αυτές τις επιχειρήσεις, έρχονται στις λαϊκές και εξοντώνουν οικονομικά τους μικροπωλητές εξαντλώντας κάθε όριο αυστηρότητας. Κι όλα αυτά σε περίοδο που η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά και ο μικροπωλητής για να βγάλει μεροκάματο πρέπει να αγωνιστεί όλη την ημέρα», κατήγγειλαν στην «Ε» οργισμένοι οι μικροπωλητές του Πύργου. Μάλιστα για την πληρωμή των προστίμων που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους τους άρχισαν από χθες εσωτερικό έρανο προκειμένου να μαζέψουν τα χρήματα του προστίμου.

Από την πλευρά του ΣΔΟΕ έγινε γνωστό ότι από τους ελεγκτές-υπαλλήλους δεν έγινε κάτι παράνομο και ότι η παρέμβασή τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris