" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ Γ.Γ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.

Προς:  Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ κ. ΚΟΜΝΗΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κας ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
Αρ.πρωτ. εξερχ.:40/04-04-2011

ΘΕΜΑ: <<ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ>>.
~Λαμβάνοντας υπόψη μας το άρθρο 16 του Ν.3769/2009 και την Κ1-164 (ΦΕΚ 275 από 22-02-2011) σχετικά με τη κλήρωση των θέσεων εργασίας μας στις εμποροπανηγύρεις όπου και εργαζόμαστε και παρά τα πολλά υπομνήματα που ως δευτεροβάθμιο όργανο αποστείλαμε τόσο σε εσάς όσο και σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, παρατηρούμε  ότι τα μέλη μας τα οποία ασκούν ως κύριο και βιοποριστικό επάγγελμα αυτό του ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ και ΠΑΖΑΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ , τυγχάνει να μην κληρώνονται με αποτέλεσμα την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. ,την αδυναμία πληρωμής των ανταποδοτικών τελών προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και τέλος την αδυναμία συντήρησης αυτών και των οικογενειών τους. Αντί ο νομοθέτης να εξαιρέσει των κληρώσεων αυτούς που ασκούν ως μόνο-κύριο-βιοποριστικό επάγγελμα το προαναφερόμενο, αυτός προβλέπει την ένταξη στο χώρο των εμποροπανηγύρεων τόσο των εμπόρων λαϊκών αγορών όσο και των καταστηματαρχών αντί του ορθού οι θέσεις να καταλαμβάνονται άνευ κληρώσεως από τους επαγγελματίες του χώρου και εάν υπάρχουν υπόλοιπες θέσεις αυτές να καταλαμβάνονται δυνάμει κλήρωσης από τους υπόλοιπους ενταγμένους στο Νόμο επαγγελματίες άλλων δραστηριοτήτων (εμπόρους λαϊκών αγορών και καταστηματάρχες ).
~Παρατηρείται το γεγονός πως ο Νομοθέτης χαρακτηρίζει το επάγγελμά μας υποδεέστερο των υπολοίπων που ασκούν υπαίθρια δραστηριότητα(έμποροι λαϊκών-μόνιμα πόστα) μιας και ενώ αυτοί έχουν καθημερινή δραστηριότητα, τους δίδεται το δικαίωμα συμμετοχής για επιπλέον συμπλήρωμα στο μεροκάματό τους, η άσκηση δραστηριότητας στις Εμποροπανηγύρεις εν αντιθέσει με εμάς που μας τοποθετηθεί σε ποσοστώσεις στο χώρο στον οποίο ασκούμε κύρια βιοποριστική δραστηριότητα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η τιμή κατάληψης εκάστου εκ των θέσεων εργασίας μας, στις Εμποροπανηγύρεις(2ήμερες ή και 7ήμερες) αποτελεί προϊόν αρεσκείας της εκάστοτε δημοτικής αρχής με αποτέλεσμα την πληρωμή υπέρογκων ποσών κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές διαστάσεις την οικονομίας στην εποχή λιτότητας την οποία βαδίζουμε.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε
1).ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της περιβόητης ΚΛΗΡΩΣΗΣ των Θέσεων εργασίας μας.
2). Την κατάληψη των θέσεων στις Εμποροπανηγύρεις αποκλειστικά από άτομα που ασκούν ως κύρια δραστηριότητα αυτή του υπαιθρίου εμπόρου στα Πανηγύρια και Παζάρια της χώρας μας(άνευ κλήρωσης και δυνάμει αριθμού πρωτοκόλλου αίτησης στους Δήμους όπου διοργανώνουν Εμποροπανηγύρεις) και μόνο σε περίπτωση κενών θέσεων, οι θέσεις να καταλαμβάνονται από άλλους επιτηδευματίες(έμποροι λαϊκών αγορών-καταστηματάρχες), για τους οποίους να ισχύει το καθεστώς της κλήρωσης.
3). Μείωση της τιμής κατάληψης των θέσεων εργασίας μας ή ακόμα και ορισμός πλαφόν μιας και οι Δήμοι με πρόσχημα την αύξηση εσόδων τους αισχροκερδούν με αποτέλεσμα να ζητούν μυθικά ποσά για 2 ή 7 ημέρες εργασίας μας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris