" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ


Επίκληση στο αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία κάνει το Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδας ( Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε.) απαιτώντας από τους αρμόδιους φορείς την κατάργηση της κλήρωσης, που εντάσσει στο χώρο των εμποροπανηγύρεων, επαγγελματίες άλλων δραστηριοτήτων.

Με βασικό αίτημα την εξαίρεση από τις κληρώσεις όσων ασκούν ως μόνο βιοποριστικό επάγγελμα αυτό του υπαίθριου εμπόρου πανηγυριών και παζαριών, το Σωματείο προχωράει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, σε πορεία το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου με κατεύθυνση την πλατεία Κάνιγγος, όπου και εδρεύει το Υπουργείο Εμπορίου.

Πεντακόσια φορτηγά εκλεκτόρων θα λάβουν μέρος στην πορεία, η οποία θα ξεκινήσει από τη νόμιμη έδρα του Συνδικάτου στους Αγίους Αναργύρους και «έχει ως σκοπό  τη δημοσιοποίηση του μοναδικού πανευρωπαϊκού φαινομένου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κλήρωση των θέσεων εργασίας στις εμποροπανηγύρεις αφήνει τις περισσότερες φορές εκτός δουλειάς τους εργαζομένους σε υπαίθρια πανηγύρια, ενώ πληθαίνουν οι θέσεις που καταλαμβάνουν επαγγελματίες άλλων δραστηριοτήτων, όπως οι έμποροι λαϊκών αγορών και οι καταστηματάρχες.

Η υπάρχουσα κατάσταση επιφέρει δυσκολίες σε όσους ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα στο να ανταπεξέλθουν στις  πληρωμές των ασφαλιστικών τους εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), στα ανταποδοτικά τέλη προς τις αρμόδιες  Δ.Ο.Υ και τέλος στην εξασφάλιση της επιβίωσής τους.

Η πρόταση του συνδικάτου είναι η κατάργηση της κλήρωσης για τους επαγγελματίες του χώρου και μόνο σε περίπτωση διαθέσιμων θέσεων να εντάσσονται οι επαγγελματίες άλλων δραστηριοτήτων.  
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ:
http://www.elzoni.gr/html/ent/163/ent.8163.asp

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris