" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Με επιτυχία η γιορτή εθελοντισμού

Με ενθουσιασμό και κέφι έγινε το Σάββατο στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και στα Λιοντάρια, στο κέντρο του Ηρακλείου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα η ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ από την Συντονιστική Ομάδα Εθελοντικών Οργανώσεων Ηρακλείου.

Στην γιορτή προβλήθηκαν τα σημαντικότερα θεματικά πεδία του εθελοντισμού, ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία στους εθελοντές και τις εθελοντικές οργανώσεις να αναδείξουν την σημασία της εθελοντικής προσφοράς και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Ο σκοπός της γιορτής, που ήταν να συμμετάσχουν όλοι οι συμπολίτες του Ηρακλείου, πέτυχε σε μεγάλο βαθμό.

Οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά ενεργούς εθελοντές και ενημερώθηκαν για τη δράση εθελοντικών οργανώσεων, παρακολούθησαν παρουσιάσεις εθελοντικού έργου, συμμετείχαν σε συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό, είδαν ενημερωτικές ταινίες στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ακόμα, άκουσαν συγκροτήματα έντεχνης ελληνικής μουσικής, κρητικής παραδοσιακής μουσικής, την Χορωδία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πολίτες που επιθυμούσαν, μέτρησαν το ζάχαρο του αίματος στους εθελοντές του Helmsic ή δοκίμασαν το αλκοτέστ μιας χρήσεως στους εθελοντές του ΕΣΚΟΠΑ και της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ. Τα παιδιά που βρέθηκαν στην γιορτή συμμετείχαν στα χάπενιγκ με παιχνίδια και ζωγραφική με τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Τέλος, οι νέοι του Όμιλου Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς χόρεψαν με κρητικές ενδυμασίες και στον χορό τους παρέσυραν και πολλούς συμπολίτες μας που διασκέδασαν χορεύοντας κρητικούς χορούς.

Η κοινή εμπειρία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στην φύση και τους ανθρώπους ένωσε τους εθελοντές από τις παρακάτω ομάδες, με ενθουσιασμό και κέφι:

Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥH. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Σώμα Σαμαρειτών και Κοινωνική Πρόνοια). Γιατροί Αιγαίου. Σύλλογος Ευ ζω με τον καρκίνο. Εθελοντές του ΚΕΘEΑ. Σύλλογος για την Στήριξη Ατόμων με Προβλήματα από το Αλκοόλ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Ελληνικός Σύλλογος των Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ ΕΣΚΟΠ. Σώμα Ελληνικού Οδηγισμoύ. Σύνδεσμος μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου. Ομιλος Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς. Ζωοδόχος Πηγή. ΟΦΕΑΚ (Φοιτητές εθελοντές αιμοδότες). Ομάδα Bookcrossing Ηρακλείου. Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κρήτης με τις Ομάδες Χορού, Ζωγραφικής, Τζαζ. Χορωδία Πανεπιστημίου Κρήτης. Εθελοντές της Ηelmsic (Ένωση Διεθνών Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής). Εθελοντές του Μορφωτικού Συλλόγου Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris