" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Comicdom Con Athens


Το Comicdom Con Athens, η ετήσια γιορτή των κόμικς είναι και πάλι εδώ με ένα πλούσιο μπουκέτο εκθέσεων, συναυλιών και εκδηλώσεων. H Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν για όγδοη συνεχή χρονιά στις 19, 20 και 21 Απριλίου, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς.

Αποδεικνύοντας, για άλλη μια χρονιά, ότι η συγκεκριμένη τέχνη δεν γνωρίζει καλλιτεχνικά ή γεωγραφικά σύνορα, προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο βετεράνος Βρετανός σεναριογράφος John Wagner, συν-δημιουργός, μεταξύ άλλων, του Δικαστή Ντρεντ, ο καταξιωμένος βρετανός σεναριογράφος Jamie Delano (Hell Blazer), ο ταλαντούχος ιταλός σχεδιαστής Matteo Scalera, γνωστός για τη δουλειά του στα Secret Avengers και Dead Pool, και με σημαντική καριέρα στη χώρα του, και ο ανερχόμενος τουρκο-αυστριακός σχεδιαστής Mahmud Asrar, ο οποίος είναι μόνιμος σχεδιαστής, αυτή την περίοδο, στις σειρές Supergirl της DC και Ultimate Comics X-men της Marvel.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Μουσείο Hergé, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, η έκθεση «Η Ζωή και το έργο του Hergé», ένα αφιέρωμα στον Τεντέν και το δημιουργό του μέσα από πρωτότυπες σελίδες.

Στο καθιερωμένο παιδικό πρόγραμμα, οι μικροί φίλοι της 9ης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια εξοικείωσης με τα κόμικς, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι. Οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι του Τεντέν, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία animation «Οι περιπέτειες του Τεντέν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, η οποία μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία τον κόσμο του πασίγνωστου ήρωα του Ερζέ στη μεγάλη οθόνη. Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία διανομής Feelgood Entertainment.

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης προβολές, εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιριών, παιδικό πρόγραμμα, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία κόμικς για τους έλληνες δημιουργούς, καθώς και τον δημοφιλή Διαγωνισμό Cosplay. Ο διαγωνισμός αποτελεί, για πρώτη φορά φέτος και εθνικό προκριματικό διαγωνισμό για το EuroCosplay 2013, καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στο MCM EXPO του Λονδίνου.

Φέτος, στο πρόγραμμα εντάσσεται ένα ακόμη ξεχωριστό γεγονός. Έλληνες καλλιτέχνες και οι διεθνείς προσκεκλημένοι, θα σκιτσάρουν ζωντανά, με στόχο την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού. Το φιλανθρωπικό sketch event θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα και το Χαμόγελο του Παιδιού.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Comicdom Con Athens 2013
Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου, Ωράριο: 11:00 – 21:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.comicdom-con.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris