" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Γιορτάζουν τα αυγά στη Νέα Υόρκη

Η εκδήλωση χρονολογείται από το 1878, όταν πρόεδρος ήταν ο Ράδερφορντ Β Χέιγς

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του θα υποδεχθούν περισσότερους από 35.000 ανθρώπους στο κήπο του Λευκού Οίκου για την ετήσια παραδοσιακή αναβίωση της γιορτής των αυγών του Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, άνθρωποι από κάθε μία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν στην ημέρα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, για οικογένειες με μικρά παιδιά, ένα γεγονός που διαρκεί περισσότερο από ένα αιώνα.  

Η ημέρα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως αθλήματα και μαγειρική με στόχο να ενισχυθεί η εκπαίδευση των οικογενειών στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Κύριο θέμα της τελετής το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις πρόσφατες δραστηριότητες της Μισέλ Ομπάμα θα είναι: «Να είσαι υγιής, να είσαι δραστήριος, να είσαι ο εαυτός σου».

Η εκδήλωση χρονολογείται από το 1878, όταν ο πρόεδρος Ράδερφορντ Β Χέιγς πρώτος επέτρεψε στα παιδιά να «κυλήσουν» τα αυγά στο Λευκό Οίκο. Η εκδήλωση ακυρώθηκε λίγες φορές από τότε, κυρίως λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με την περιγραφή της εκδήλωσης στην η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου αυτή  μεταφέρθηκε σε άλλα αξιοθέατα της Ουάσιγκτον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris