" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τυροκομικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές.


Τροπολογίες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης

Τυροκομικά προϊόντα και από τις λαϊκές αγορές θα μπορούν να αγοράζουν στο μέλλον οι καταναλωτές, σύμφωνα με όσα προβλέπει τροπολογία του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη που κατατέθηκε στη Βουλή στο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τις Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις.

Για το θέμα υπάρχει θετική γνωμοδότηση από τον ΕΦΕΤ ο οποίος το έχει εξετάσει ήδη, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η τροπολογία προβλέπει ότι θα επιτρέπεται η πώληση τυροκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ε και εφόσον τηρούνται όλοι οι απαιτούμενοι κανόνες υγιεινής, ενώ θα πρέπει να τηρείται και η αλυσίδα ψύξης.

Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκε και τροπολογία, από το βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κασσή, η οποία αφορά στη δημιουργία αγορών παραγωγών (farmers market), θέμα το οποίο είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η φιλοσοφία των Farmers Market είναι ότι οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας, θα διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους στον καταναλωτή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris