" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κλήρωση με παρέμβαση, στο Ελληνικό.

Κλήρωση χτες στο Δήμο Ελληνικού σχετικά με τις θέσεις  εργασίας μας, για το πανηγύρι του Αγίου Θωμά στα Σούρμενα.
Ισχυρή παρέμβαση με μικροεντάσεις  έκανε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου μας κ. Ντόλος Νεκτάριος κατά της απόφασης της επιτροπής, που ανέφερε η διάρκεια του Πανηγυριού να είναι μιάμιση ημέρα αντί των 2 ημερών που προβλέπει ο Νόμος.
Ο σκοπός της παρέμβασης έγινε διότι είναι απαράδεκτο ο Δήμος να δέχεται τις πιέσεις από τον εμπορικό σύλλογο της περιοχής, οι πάγκοι να στηθούν την παραμονή του πανηγυριού (11η Απριλίου, ημέρα Σάββατο) από την 15:30 μ.μ.., την στιγμή κατά την οποία ο Δήμος ζητάει χρήματα για 2 ημέρες διάρκειας πανηγυριού.
Για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα του Νόμου.


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.1 του Ν. 2323/95 όπως αντικαταστάθηκαν με τις όμοιες του άρθρου 2 του Ν. 3377/05, όπως τροποποιήθηκε με τις όμοιες του άρθρου 16 του Ν. 3769/2009, προβλέπεται η έκδοση άδειας στους μετέχοντες στις εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους στα διοικητικά όρια του δήμου επί ευκαιρία θρησκευτικών εορτών.
   Συγκεκριμένα προβλέπονται τα ακόλουθα:
Για τη συμμετοχή σε υπαίθριες αγορές, δηλαδή σε εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με την ευκαιρία θρησκευτικών εορτών, απαιτείται άδεια.
Η ισχύς των αδειών αυτών ορίζεται στις δυο(2) ημέρες και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε (5) συναπτές ημέρες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris