Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Κοινοπραξία Κοπίλογλου-Μάλλιου-Φραντζεσκάκη.

Διάσπαση στο Συνδικάτο μικροπωλητών Ελλάδας, μετά τη κοινοπραξία Κοπίλογλου-Μάλλιου-Φραντζεσκάκη.
Και οι 3 εκμεταλλευόμενοι την πληθώρα εξουσιοδοτήσεων από συνάδελφους, προχώρησαν σε σύσταση νέας διοίκησης η οποία με το Σωματείο <<Παραπόταμος του Τάμεση>>  ενώνεται με σκοπό τον έλεγχο όλων των πανηγυριών ανά την Επικράτεια!!!
ΨΕΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
1η ΑΠΡΙΛΗ

Για την πρωταπριλιά υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με το πότε το που αλλά και το πώς δημιουργήθηκε. Επικρατούν όμως δύο…

Η πρώτη εκδοχή λέει ότι το έθιμο άρχισε από τους Κέλτες. Πρόκειται για έναν λαό της βορειοδυτικής Ευρώπης, που λάτρευαν το ψάρεμα, του οποίου η εποχή άρχιζε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο «κώδικας δεοντολογίας» των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.

Η δεύτερη εκδοχή που θεωρείται βέβαια και πιο βάσιμη ιστορικά, θέλει το πρωταπριλιάτικο ψέμα να έχει αρχίσει από τη Γαλλία του 16ου αιώνα. Μέχρι το 1564 η Πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η «1η Απριλίου». Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούνταν πλέον η 1η Ιανουαρίου. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, Πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν. Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.