" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Οι Ρακοσυλλέκτες είναι άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση τους. Μέρα - νύχτα τριγυρνούν στην πόλη μαζεύοντας πολύτιμους θησαυρούς.


Το πρώτο φεστιβάλ του σωματείου ρακοσυλλεκτών «Ο Ερμής» διοργανώνεται 02 και 03 Οκτώβρη στην «Τεχνόπολις», υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.
Ρακοσυλλέκτες εκθέτουν την πραμάτεια τους στον χώρο της «Τεχνόπολις» και στο παζάρι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν από αντίκες μέχρι χρηστικά αντικείμενα, όπως πίνακες, βιβλία, δίσκους βινυλίου, cd, dvd, ρούχα και παπούτσια από δεύτερο χέρι, μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά, μπιμπελό, καθώς και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία είναι διαθέσιμα σε πολύ συμφέρουσες τιμές.
Ο Μεμής Φεριδούν, γραμματέας του σωματείου, δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως είναι ευτυχής για την κίνηση αυτή του δήμου Αθηναίων, ενώ κατέδειξε και την ανάγκη «στέγασης» του μόνιμου παζαριού του συλλόγου - που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή - σε νέο χώρο (προς το παρόν πραγματοποιείται επί της Ιεράς Οδού 94), πράγμα που κατέδειξε και στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ανδρέα Βαρελά.

Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα προς τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να αδειάσουν τα σπίτια τους από παλιά αντικείμενα, να επικοινωνούν με το σωματείο, αφού οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και «με εγγύηση» -όπως τόνισε- αφού αν κάποιος «μετανιώσει» για κάποιο αντικείμενο που έδωσε, μπορεί να το πάρει πίσω, φυσικά ατελώς.
Ο κ. Βαρελάς δήλωσε με τη σειρά του στο ΑΜΠΕ, πως «ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει την κίνηση αυτή των ρακοσυλλεκτών με την παραχώρηση του χώρου της "Τεχνόπολις" για αυτές τις δύο μέρες αλλά και του χώρου στην Ιερά Οδό για το παζάρι».

Ευχήθηκε «καλές δουλειές στις δύσκολες αυτές μέρες» και υπογράμμισε πως «θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στις δράσεις του δήμου τις δραστηριότητες αυτές» και πως «είμαστε εδώ για να ακούσουμε κάθε πρόταση» όσον αφορά στη μεταστέγαση του παζαριού σε άλλο χώρο.

Ο Μεχτέρ Μουσταφά, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, ανακοίνωσε την πρόθεση του σωματείου για δημιουργία βιβλιοθήκης σε ειδικό χώρο, πράγμα που επικροτεί και η δημοτική Αρχή. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ συνεχίστηκε με μουσικά δρώμενα από το συγκρότημα Sol Latinos, ενώ ακολούθησε προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών» της Μαρίνας Δανέζη.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:

Το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών «Ο Ερμής» ιδρύθηκε το 1992. Μια ομάδα ανθρώπων που βιοπορίζονταν από τα εύρετρα τους αποφάσισαν να οργανωθούν και να διεκδικήσουν ένα σταθερό χώρο παζαριού. 

Οι Ρακοσυλλέκτες είναι άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση τους. Μέρα - νύχτα τριγυρνούν στην πόλη μαζεύοντας πολύτιμους θησαυρούς. 

Ημέρα & Ώρα:
Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Οκτωβρίου: 12.00 - 22.00 

Είσοδος Ελεύθερη 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris