" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΡΔΙΤΣΑ:20-27 Οκτώβρη.


Αυστηροί οι έλεγχοι στη διάρκεια της εμποροπανήγυρης
ΚΑΡΔΙΤΣΑ:20-27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Από ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία για την πάταξη του παραεμπορίου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε η Δημοτική Αρχή

Νέα σύσκεψη φορέων ενόψει της εμποροπανήγυρης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/10 στο Δήμο Καρδίτσας με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στ. Παπαγεωργίου, Β. Ευαγγελακόπουλος και Αθ. Μαρκινός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Β. Παππάς, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ηλ. Αντωνίου και ο Αστυνομικός Δ/ντης Β’ της Αστ. Δ/νσης Καρδίτσας Θωμ. Καρανάσιος
Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Παπαλό, επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η στενή συνεργασία με τους φορείς του εμπορικού- επιχειρηματικού κόσμου της Καρδίτσας, καθώς και με την Περιφερειακή Ενότητα σε όλα τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, όσον αφορά την εμποροπανήγυρη, οι κ.κ. Παπαλός και Παπαγεωργίου ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των άλλων φορέων ότι ο Δήμος διέθεσε φέτος πολύ λιγότερες θέσεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ σημαντικό μέρος αυτών κατέληξε σε Καρδιτσιώτες εκθέτες. Στα πλαίσια της προσπάθειας για την διαφύλαξη της νομιμότητας και την πάταξη του παραεμπορίου προς όφελος των νόμιμων εκθετών, του καταναλωτικού κοινού , αλλά και του εμπορικού κόσμου, αποφασίστηκε να διενεργηθούν σε συνεργασία με την Αστυνομική Δ/νση εξονυχιστικοί έλεγχοι κατά τη διάρκειά της από μικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Αυξημένα μέτρα αποφασίστηκε να ληφθούν την Τετάρτη 24/10, όπου ταυτόχρονα με την εμποροπανήγυρη πραγματοποιείται και η καθιερωμένη λαϊκή αγορά με τη διενέργεια παράλληλων ελέγχων από τα κλιμάκια και στους δύο χώρους.
Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και για την διενέργεια της λαϊκής αγοράς, καθώς όπως επισημάνθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο ο εκσυγχρονισμός και η τήρηση της νομιμότητας που είναι προς όφελος όλων, αποτελεί κοινό στόχο τόσο του Δήμου, όσο και της Περιφερειακής Ενότητας που έχουν αρμοδιότητες για θέματα που άπτονται της έκδοσης και της ανανέωσης- θεώρησης αδειών, τον καθορισμό των θέσεων, τον έλεγχο κ.α.
Αναλυτικότερη και διεξοδική συζήτηση για την λαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί σε νέα σύσκεψη που θα συγκληθεί την ερχόμενη Πέμπτη 25/10 με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και τη συμμετοχή τόσο των Συλλόγων των παραγωγών και των πωλητών βιοτεχνικών ειδών, όσο και του ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας .
Ολοκληρώνοντας τη σύσκεψη ο κ. Παπαλός υπογράμμισε την ανάγκη ανάλογες συσκέψεις – συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, για να συζητούνται όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, να κατατίθενται απόψεις και προστάσεις και να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις για την αποτελεσματικότερη επίλυση των προβλημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris