" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Γιορτή μανιταριού στο Σκλήθρο.


Για πέμπτη κατά σειρά χρονιά, το Σκλήθρο θα υποδεχτεί την 5η Γιορτή Μανιταριού την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο χώρο του σχολείου, (μέσα στον οικισμό).
Τη γιορτή διοργανώνει ο Eξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκληθριωτών, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Φίλοι του Δάσους και της Μυκοχλωρίδας» (Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας), την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) και του Δήμου Αγιάς.
Για 5η χρονιά οι μανιταρόφιλοι, θα συγκεντρωθούν στο Σκλήθρο, για να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες για τα μανιτάρια, να δοκιμάσουν μανιταρογεύσεις και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.
Η είσοδος θα είναι 2 ευρώ για τους ενήλικες.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
09:00 π.μ. : Εξόρμηση στο δάσος για την ανεύρεση μανιταριών. Συνάντηση στο σημείο πλάστιγγα στο δρόμο Ελάφου – Σκλήθρου.
11:30 π.μ. : Συγκέντρωση και ταυτοποίηση μανιταριών.
12:00 μ.μ. : Διάλεξη του κ. Στέφανου Διαμαντή, καθηγητή δασολογίας- ερευνητή μυκοχλωρίδας, με θέμα «καλλιέργεια μανιταριών».
13:00 μ.μ. : Γευσιγνωσία, θα προσφερθούν μανιταρόσουπα, μανιταρόπιτα, ψητά μανιτάρια. Οι σέφ Γιάννης Χρηστίδης και Βασίλης Παναγούλης θα μαγειρέψουν νοστιμιές με μανιτάρια, σε νέες προτότυπες συνταγές.
Υπαίθριες δραστηριότητες για τα παιδιά : πύργο αναρρίχησης, flying fox, εναέριο πέρασμα, δίχτυ αράχνης, τοξοβολία.
Στο χώρο της γιορτής, θα διατίθενται παραδοσιακά γλυκά και πίτες που παρασκευάζονται από τις γυναίκες του συλλόγου καθώς και τοπικά προϊόντα από παραγωγούς.
Πληροφορίες : 6937412620, 6937442211

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris