" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησε το πανηγύρι στο Στρέφι Ηλείας
Με τον καθιερωμένο αγιασμό χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη κ. Κωνσταντίνου και ιερέων από την ευρύτερη περιοχή και παρουσία εκπροσώπων φορέων και αρχών του νομού, πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το βράδυ τα εγκαίνια της 27ης εμποροπανήγυρης Στρεφίου.
Ξεχωριστό γεγονός για την εκδήλωση, υπήρξε το γεγονός ότι η τέλεση του αγιασμού έγινε από τον αρχιμανδρίτη κ. Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι γεννημένος στο Στρέφι και για πολλά χρόνια ιερουργεί στην Γερμανία. Ο  ιεράρχης, βαθιά ικανοποιημένος για αυτό που είδε μετά από χρόνια απουσίας, στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά του που συνδυάστηκε η παραμονή του στο χωριό με τα εγκαίνια του πανηγυριού.
Τέλος, ευχήθηκε στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ως διοργανώτρια αρχή να έχει δύναμη και να  μπορέσει να ανταπεξέλθει τις όποιες δυσκολίες.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε να οργανωθεί και φέτος ένα καλό πανηγύρι όπου θα αποτελέσει πόλο έλξης, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, για χιλιάδες επισκέπτες από το νομό και όχι μόνο. Επίσης, ο κ. Καφύρας ευχήθηκε στην δημοτική αρχή καλή επιτυχία στο έργο της διοργάνωσης , ενώ αναφερόμενος στην κρίση που ταλανίζει την χώρα εξέφρασε θέλησή του να μην αποτελέσει εμπόδιο για το πανηγύρι, ευχόμενος του χρόνου να είναι όλα καλύτερα.
Στην μακρόχρονη ιστορία των 27 χρόνων και στους εμπνευστές της ιδέας   αναφέρθηκε αρχικά ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς. «Τα 27 αυτά  χρόνια το πανηγύρι κατάφερε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αρχικά του χωριού και μετέπειτα του δήμου. Έγινε λοιπόν θεσμός για όλο νομό» τόνισε ο δήμαρχος αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρευρισκομένους.
Ξεχωριστή να αναφέρουμε ήταν η αναφορά του δημάρχου στους πρωτεργάτες του στησίματος του πανηγυριού, μεταξύ των οποίων και ο αείμνηστος πρώην πρόεδρος του χωριού Γιάννης Καράμπελας.
Καταλήγοντας στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κ. Κασσιανή Λαγανά, που για μια ακόμα χρονιά έχει αναλάβει την διεκπεραίωση του πανηγυριού, ευχόμενος τόσο οι μικροπωλητές, όσο και οι  χιλιάδες επισκέπτες, «να έχουν καλή παραμονή στο πανηγύρι».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris