" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ρύθμιση οφειλών προς ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ)


Σε ισχύ τέθηκε το νέο σύστημα πάγιας ρύθμισης οφειλών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων επαγγελματιών.

Με την νέα ρύθμιση, οι ασφαλισμένοι που έχουν πάσης φύσεως οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ μετά την εγγραφή τους στα μητρώα του Οργανισμού και την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών:
- έχουν την δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών, με έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη, με την προϋπόθεση της καταβολής του συνόλου της οφειλής μέχρι τον επόμενο μήνα από την έκδοση της απόφασης ρύθμισης.
- έχουν την δυνατότητα τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών, μέχρι 18 διμηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 20% στα πρόσθετα τέλη, χωρίς προκαταβολή, ενώ το ποσό της δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 400,00€ ευρώ.
      Στους ασφαλισμένους που θα υπαχθούν στην ρύθμιση, θα χορηγείται βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας Ν.3833/2010 διάρκειας ενός (1) μηνός, ενώ το βιβλιάριο ασθενείας θα θεωρείται αρχικά με την υποβολή της αίτησης για ένα τρίμηνο, στην συνέχεια ανά τρίμηνο, υπό την προϋπόθεση καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών καιν δόσεων. 

Λεπτομέρειες στην www.oaee.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OAEE Δράση Τώρα !

Ένα βήμα για συζήτηση και δράση απέναντι στην καταπίεση και στην καταλήστευση του ΟΑΕΕ.

Το σύστημα που λειτουργεί ο ΟΑΕΕ και οι πρακτικές που ακολουθεί οφείλουν να είναι δίκαιες και σύννομες ως πρός το Σύνταγμα της Ελλάδος, το Δίκαιο της Ευρωπαϊκης Ένωσης και το Διεθνές Δίκαιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η άποψη μας είναι ότι όχι μόνο αυτό δεν συμβαίνει, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο σε σημείο που φτάνει κυριολεκτικά να απειλεί ακόμα και την ύπαρξη μας ως ανθρώπινα όντα επειδή επιλέξαμε να ασκήσουμε ελεύθερο επάγγελμα και επαγγελματική δράση στην χώρα μας. Η άποψη μας αυτή σύντομα θα στηριχθεί και θα τεκμηριωθεί με τα κατάλληλα νομικά επιχειρήματα από νομικούς και θα γίνουν ενέργειες όπως η αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας σε αρμοδίους φορείς καθώς και η ομαδική προσφυγή των θιγομένων από αυτά τα μέτρα και τις πρακτικές στην Δικαιοσύνη.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ :

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ :

1. ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

2. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ.

3. ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΤΑΝ Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΟΛΟ.
http://www.facebook.com/pages/ΟΑΕΕ-Δράση-τώρα/138874229508990

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris