" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Κάθοδος των μυρίων στο υπουργείο εμπορίου

Κάθοδο μυρίων ετοιμάζουν όλα τα Σωματεία μικροπωλητών, με επικεφαλής τόσο το Συνδικάτο μας, όσο και την Ομοσπονδία μικροπωλητών,  την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 09:00 π.μ. στο υπουργείο εμπορίου στην Κάνιγγος. Η κάθοδος θα γίνει με τα φορτηγά οχήματά μας και όλοι με το σύνθημα ΄΄Δεν πάει άλλο΄΄ θα κατασκηνώσουμε έξω από το υπουργείο διεκδικώντας τα δίκαια των αιτημάτων μας. Είναι αδιανόητο να γεμίζει όλη η Ελλάδα από παρέμπορους και εμείς που ασκούμε νόμιμα το επάγγελμα του μικροπωλητή, να μην έχουμε χώρους εργασίας. Ο εμπαιγμός, να σταματήσει εδώ και τώρα!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
Διεκδικούμε:
Ως πρωταρχικό μας στόχο:
 
1.  Να καταργηθεί το άρθρο 16 του Νόμου 3769/09 και ιδιαίτερα η παράγραφος η οποία αναφέρει πως η επιλογή συμμετοχής μας, στις Εμποροπανηγύρεις, πρέπει να γίνεται κατόπιν κλήρωσης 
 Επίσης τα κάτωθι:
2.  Να αρθεί ο περιορισμός των κατοίκων στους Δήμους για την διενέργεια των Κυριακάτικων παζαριών και να διενεργούνται τα παζάρια ελεύθερα σε όλους τους Δήμους ανεξαρτήτως πληθυσμού. 
3.  Να αρθεί ο περιορισμός των τριακοσίων (300) και εκατόν πενήντα (150) μέτρων του άρθρου 6 παρ. β του ν.3377/05, ως η μικρότερη απόσταση των θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.
4.  Να αρθεί η εμπλοκή της Νομαρχίας από τα Κυριακάτικα παζάρια και να ισχύσει η προγενέστερη ρύθμιση του ν.2323/95 διότι υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ Δήμων και Νομαρχιών εξαιτίας πολιτικών διαφορών και πεποιθήσεων.
       5. Για την συμμετοχή σε Εμποροπανηγύρεις να ισχύει ο Ν.3190 άρθρο    2(παραγρ.1,2,3) 
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris