" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οι κυρίες με τα τζιπ, πήγαν παζάρι.

Του Διομήδη Πρασά

Μια τεράστια έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Κεφαλάρι για να ανάψουν ένα κεράκι στη Ζωοδόχο Πηγή αλλά και να περιηγηθούν και να ψωνίσουν στην εμποροπανήγυρη.
Γύρω στις 3.30 το απόγευμα, περίπου δύο χιλιόμετρα από την εκκλησία, στο δρόμο προς Σκαφιδάκι, πάρκαραν 6 μαύρα (ή έστω καφέ, λόγω λασποβροχής) τζιπ. Οι σοφέρ άνοιξαν τις πόρτες και από αυτά ξεχύθηκαν 14 καλοντυμένες κυρίες οι οποίες κατευθύνθηκαν προς το χώρο της εμποροπανήγυρης.
Οι γυναίκες, μπλέχτηκαν με το υπόλοιπο πλήθος, μπερδεύτηκαν με τους εργάτες αλλά αντί να πουν τον πόνο τους στις γάτες, άρχισαν τη φιλανθρωπική τους δράση... Πλησίαζαν τους πάγκους και πλήρωναν αυτές το αντίτιμο των αγορών. Και βέβαια, πάντα ζητώντας τη νόμιμη απόδειξη από τους μικροπωλητές. Ιδιαίτερη ευαισθησία έδειξαν προς τα παιδιά, πληρώνοντας τα παιχνίδια, τα γλειφιτζούρια – κοκοράκια και τα μαλλιά της γριάς, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και τους πάγκους με είδη προικός, εργαλεία και κιλοτάκια.
Όπως ανέφερε ευεργετηθέντας των καλοντυμένων κυριών: «Βρισκόμουν μπροστά από έναν πάγκο με χαλβά Φαρσάλων. Μου έτρεχαν τα σάλια. Ενώ ήμουν έτοιμος να παραγγείλω ένα κομμάτι, με πλησίασε μια κυρία, φτυστή η Ντένη Μαρκορά, και αφού ρώτησε την οικογενειακή μου κατάσταση, είπε στον χαλβατζή να μου βάλει σε πακέτο 5 κομμάτια. Για εμένα, τη γυναίκα, τα παιδιά... Μάλιστα, κάλεσε και κούριερ για να σταλούν στο σπίτι».
Συγκινητική είναι η αφήγηση 24χρονης: «Ενώ χάζευα σε πάγκο με μαϊμού - επώνυμες τσάντες, ακούω πίσω μου μια γυναικεία φωνή: Πάρε τη δικιά μου γλυκιά μου. Είναι αυθεντική Louis Vuitton»...
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες από τις κυρίες βρέθηκαν και στην εκκλησία και ήταν αυτές που πλήρωναν τα κεριά των προσκυνητών. Ακόμη και στο δίσκο έριχναν κέρματα για λογαριασμό τους...
Η εμφάνιση ωστόσο των καλοντυμένων κυριών με τα μαύρα τζιπ, δημιούργησε και φαινόμενα κερδοσκοπίας από την πλευρά κάποιων μικροπωλητών. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ σε κάποιους πάγκους επαναλαμβανόταν εκνευριστικά το μήνυμα «ό,τι πάρεις 1 ευρώ, 1 ευρώ», πλέον ακούγεται «ό,τι πάρεις 3 ευρώ, 3 ευρώ»!
Πριν από λίγο κατέφθασε στο Κεφαλάρι και ο Δημήτρης Καμπόσος ο οποίος δήλωσε στα κανάλια πως πρόκειται για ακόμα μία μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής...

http://argolika.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris