" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δήμαρχος Κύμης-Αυλωναρίου:όχι στη μείωση ημερών στο παζάρι της πόλης.


Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απέστειλε ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, με την οποία ζητά από τον Υπουργό να μη μειωθεί ο χρόνος λειτουργίας του παζαριού Αυλωναρίου. Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς
Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς
Από δημοσιεύματα στο καθημερινό τύπο πληροφορηθήκαμε ότι  αρχίζει, και μάλιστα με την διαδικασία του επείγοντος, η συζήτηση επί σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης για λειτουργικά ζητήματα των λαϊκών αγορών. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, στο σχέδιο αυτό νόμου, τίθεται πλαφόν τριών ημερών στον αριθμό των ημερών της διενέργειας των πανηγυριών και των παζαριών.

Οι πληροφορίες αυτές μας έχουν δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες για την τύχη της εμποροπανήγυρης Αυλωναρίου, η οποία χρονολογείται από το 1864 και είναι σταθερός παράγων ανάπτυξης της περιοχής, συνδετικός ιστός για τους κατοίκους και τους καταγόμενους  της ευρύτερης περιοχής και πλουτοπαραγωγική πηγή για τον Δήμο.

Θλιβόμαστε ιδιαίτερα που η σχετική συζήτηση γίνεται ερήμην των Δήμων και έτσι, οι Δήμοι στους οποίους τελούνται εμποροπανηγύρεις και παζάρια, και είναι αρκετοί στη χώρα, δεν είχαν την δυνατότητα να σας ενημερώσουν για τα πολλαπλά οφέλη που έχουν από την τέλεση των εμποροπανηγύρεων.

Θεωρούμε ότι ο χρόνος που σήμερα υφίσταται για την διάρκεια των παζαριών, και είναι οι επτά ημέρες σε ανώτατο επίπεδο, δεν μπορεί να συντμηθεί και ο  οποιοσδήποτε χρονικός  περιορισμός τους θα συντελέσει στην ακαριαία εξαφάνιση τους.

Τα παζάρια σήμερα, είναι οργανωμένα από τους Δήμους σε υγιείς βάσεις,  συμμετέχουν έμποροι που διαθέτουν και λειτουργούν ταμειακές μηχανές και    τηρούν όλες τα θέματα νομιμότητας.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να μην προχωρήσει, και μάλιστα ερήμην των Δήμων, σε ρυθμίσεις για τις εμποροπανηγύρεις και ιδιαίτερα να μην θίξει την χρονική διάρκεια τους.

Καλούμε τους βουλευτές και τα κόμματα να μην  επιτρέψουν την συρρίκνωση του χρόνου λειτουργίας των εμποροπανηγύρεων, αφού μαθηματικά θα οδηγήσει σε κλείσιμο τους.

Καλούμε όλους τους Δήμους που λειτουργούν εμποροπανηγύρεις να συστρατευθούν μαζί μας για να αποτραπεί ο χρονικός περιορισμός λειτουργίας των εμποροπανηγύρεων.

Ο Δήμαρχος

Κύμης - Αλιβερίου

Δημήτρης Θωμάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris