" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Στις 7 Απριλίου η έκθεση με θέμα «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών»

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από φωτογραφίες Μνημείων της Θεσσαλονίκης, από πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και από σημαντικά Φεστιβάλ της πόλης
Τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφιών του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από 7 έως 11 Απριλίου 2014, ενέκρινε στην 7η τακτική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο  σήμερα, Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014. 

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από φωτογραφίες Μνημείων της Θεσσαλονίκης, από πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και από  σημαντικά Φεστιβάλ της πόλης.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί η Θεσσαλονίκη κατά βάση σε αξιωματούχους και υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τρόπο ώστε να συνειδητοποιήσουν την ιστορικότητα, τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και την αξία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην Ελλάδα, να προβληθεί η Θεσσαλονίκη ως πολιτιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ειδικότερα να τονιστεί η ιστορική πορεία της από την ύστερη αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή.

«Αποτέλεσμα της ιστορικής αυτής πραγματικότητας είναι το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν και συμβίωσαν διαφορετικοί λαοί και πολιτισμοί, οι οποίοι άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια στο πέρασμα τους» τόνισε στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου και συμπλήρωσε: «Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι τα πολυάριθμα μνημεία της πόλης, διαφορετικών εμπνεύσεων και πολιτισμών. Η πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνεται μέχρι τις μέρες μας με τη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων και Φεστιβάλ, που συνδυάζουν την πλούσια κληρονομιά της πόλης και τη νεvτερικότητα της σύγχρονης εποχής».

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ομάδα ηθοποιών από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο.

Η διοργάνωση της έκθεσης προέκυψε κατόπιν επαφών ανάμεσα σε εκπροσώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ευρωβουλευτή Χρυσούλα Παλιαδέλη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris