Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Τη λήψη μέτρων, ώστε να σταματήσει το «σερί» των λουκέτων στην αγορά, ζητεί με υπόμνημά της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκηs

Τη λήψη μέτρων, ώστε να σταματήσει το «σερί» των λουκέτων στην αγορά, ζητεί με υπόμνημά της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, η οποία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό Επικρατείας, κ. Δημήτριο Σταμάτη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με σκοπό να το προωθήσουν στον πρωθυπουργό.

«Αν δεν υπάρξει κυβερνητική στήριξη, οι επιχειρήσεις αυτές, που καθημερινά κατεβάζουν ρολά, σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν…» επισημαίνεται στο υπόμνημα, με το οποίο η Ομοσπονδία θίγει τα θέματα της φορολογίας και του παρεμπορίου. Μεταξύ άλλων, προτείνει περισσότερες δόσεις και μείωση του επιτοκίου στο 1% για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων κατά 50%, καθώς και του φόρου για γονικές παροχές και κληρονομιές.
Αναφορικά με το παρεμπόριο, υπογραμμίζεται ότι «η λήψη αυστηρών μέτρων επιβάλλεται, ιδιαίτερα σήμερα, που η κρίση μαστίζει την κοινωνία και την οδηγεί στην προτίμηση προϊόντων του παρεμπορίου, λόγω των χαμηλών τιμών προσφοράς».
Κλείνοντας, η Ομοσπονδία ζητεί να επανεξεταστεί το θέμα των προϋποθέσεων συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, «με μικρή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, με την απορρόφηση μεγαλύτερων κονδυλίων».