" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΚΥΠΡΟΣ:Άδειες για υπαίθρια παζαράκια προκαλούν αντιδράσεις των καταστηματαρχών


Ακόμα ένα πλήγμα θεωρούν ότι θα υποστούν οι καταστηματάρχες με την δημιουργία υπαίθριων αγορών έξω από τις επιχειρήσεις τους και γι αυτό είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν έντονα.

Στην ενορία Αγίου Σπυρίδωνα στην οδό Μίλτωνος ήδη δόθηκε άδεια λειτουργίας υπαίθριας αγοράς (παζαράκι) ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο εξετάζει αίτηση που υποβλήθηκε και για την ενορία Αγίου Νικολάου στην οδό Γρίβα Διγενή. Στην τελευταία του συνεδρία το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών των δύο περιοχών και τις επιστολές που απέστειλαν οι οποίες συνοδεύονται από δεκάδες υπογραφές διαμαρτυρίας. Οι απόψεις που ακούστηκαν και αφορούσαν την παραχώρηση άδειας προσωρινής χρήσης για υπαίθριες αγορές ήταν διχασμένες.

Οι αιτούμενοι άδειας επικαλούνται ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης οι δημότες αναζητούν εναλλακτικές και οικονομικότερες μεθόδους αγοράς αγαθών προκειμένου να ανταπεξέλθουν. Στον αντίποδα, η Πανκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα που προκαλεί η οικονομική κρίση συρρικνώνουν όλο και πιο πολύ το λιανικό εμπόριο με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο. «Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να ανοίξει επιχείρηση αλλά θα πρέπει να ενοικιάσει κατάστημα και να πληρώνει ενοίκιο, δημοτικές και άλλες φορολογίες και να αγωνιστεί επί ίσοις όροις», υπογραμμίζει στην επιστολή της η ΠΟΒΕΚ και καλεί τον Δήμο να μην χορηγήσει άδειες στην δυσκολότερη στιγμή του λιανικού εμπορίου.

Τις ίδιες απόψεις συμμερίζεται Ομάδα Καταστηματαρχών της οδού Μίλτωνος η οποία σε επιστολή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να κρατηθούμε για να μην βάλουμε λουκέτο στα καταστήματα μας κι έρχεται το δημαρχείο να μας δώσει το τελειωτικό χτύπημα» επισημαίνοντας ότι «η δημιουργία μιας υπαίθριας αγοράς έξω από τις επιχειρήσεις μας είναι φυσικό ότι θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα» προσθέτοντας το επιχείρημα ότι «οι πλείστοι από αυτούς δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Φ.Π.Α., ούτε πληρώνουν φόρους και ούτε βγάζουν τιμολόγια αγοράς και πώλησης των εμπορευμάτων τους». Οι καταστηματάρχες ζητούν από την δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την αίτηση που ενέκρινε στην οδό Μίλτωνος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris