" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Λαοθάλασσα


Κοσμοσυρροή και φέτος στο παζάρι που πραγματοποίησε ο Δήμος Αποκορώνου στις Βρύσες. Προϊόντα κάθε είδους από την περιοχή του Αποκορώνου, τρόφιμα, είδη λαϊκής τέχνης και παράδοσης, ρούχα και υφάσματα προσέλκυσαν κόσμο από κάθε γωνιά του Δήμου, αλλά και ξένους επισκέπτες.
Παρά την οικονομική κρίση και τις εμφανείς αδυναμίες, αρκετός κόσμος περιηγήθηκε τα περίπτερα, έκανε τα παζάρια του και πήρε τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι, για το σπίτι και τη δουλειά του.   
«Είμαι από τον Εμπρόσνερο και είμαστε εδώ στο παζάρι πουλώντας τα σαπούνια που τα φτιάχνει ο πατέρας μου. Είναι εξαιρετικής ποιότητας, αγνά και παραδοσιακά, αιτία που τα κάνει να τα προτιμούν αρκετοί πελάτες, με τους περισσότερους να είναι νέοι. Καλή Ανάσταση να περάσουμε όλοι», είπε στα 'Χανιώτικα νέα' η κα Ζαμπία Κοτσιφάκη, έμπορος.
Στο ίδιος μήκος κύματος και η κα  Χρυσούλα Αρχαγγελάκη παραγωγός. Οπως τονίζει «είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχω στο παζάρι και είμαι πολύ ευχαριστημένη από την κίνηση. Φτιάχνω πολλά και διάφορα γλυκίσματα και εδέσματα, όπως ξεροτήγανα, αβγοκαλάμαρα, καλιτσούνια, γλυκά ταψιού και άλλα. Μπορεί ο κόσμος να ζορίζεται οικονομικά, αλλά τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα τα θέλει για το σπίτι και το τραπέζι του γιατί ξέρει ότι είναι εγγύηση».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Την οργάνωση του παζαριού είχε και φέτος ο Δήμος Αποκορώνου. Σε δήλωσή του ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Μαρκάκης ανέφερε πως «αυτό που φιλοδοξούμε ως Δημοτική Αρχή είναι να αναδείξουμε την εμποροπανήγυρη των Βρυσών σε μεγάλη τοπική γιορτή για ολόκληρο τον Δήμο. Στόχος και σκοπός είναι να καθιερωθεί τρεις φορές τον χρόνο (Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο και Χριστούγεννα), ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να καθιερωθεί τουλάχιστον και σε 15ήμερη βάση με τη μορφή της λαϊκής αγοράς». 
Από τη μεριά του ο κ. Ευάγγελος Ντερμανάκης, επισκέπτης της εμποροπανήγυρης των Βρυσών, σημείωσε πως «είναι καλή η λαϊκή αγορά, έχει πολλά πράγματα σε πολύ καλές τιμές, αλλά ο κόσμος έχει οικονομικά προβλήματα. Ανάσταση θα κάνουμε στην Εκκλησία, αλλά πολιτική ανάσταση είναι το ζητούμενο πότε θα γίνει».
Σημειώνεται ότι φέτος σε ένδειξη πένθους ο Δήμος Κισάμου δεν πραγματοποίησε το ετήσιο καθιερωμένο παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής στην πόλη του Καστελιού. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris