" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΕΚΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «ΕΚΠΟΙΗΣΗ -  ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ»
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Flamingo
4ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Πόρτο Λάγος

13 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2013

Η μεγαλύτερη εκδήλωση για το βιβλίο στην Ελλάδα, για πρώτη φορά  στη Θράκη.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ –ΔΩΡΕΑΝ PARKING


Αποφασίσαμε συνειδητά να διοργανώσουμε την εκδήλωση στην ακριτική Ξάνθη κινούμενοι όχι από εμπορικό ενδιαφέρον (υπάρχουν μεγαλύτερες πόλεις με μεγαλύτερο πληθυσμό),
αλλά γιατί θεωρήσαμε χρέος μας εν μέσω οικονομικής κρίσης να προσφέρουμε τα βιβλία μας στο κοινό της Θράκης, που τα έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ και δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Είναι εγκληματικό σήμερα παιδιά και νέοι να μην εξερευνούν, να μην ενημερώνονται, να μην προβληματίζονται, να μην φαντάζονται, να μην ελπίζουν, να μην γνωρίζουν  τον μαγικό κόσμο των βιβλίων,  γιατί δεν έχουν  την οικονομική δυνατότητα αγοράς βιβλίων.

Εμείς οι Έλληνες εκδότες δεν μένουμε άπραγοι. Αντιδρούμε  και απαντάμε στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης με διέξοδο πολιτισμού. Φέρνουμε στην Θράκη την εκποίηση βιβλίου με τιμές βιβλίων που αρχίζουν από 0,50 λεπτά κάνοντας τα προσιτά στον καθένα.

το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα ενισχύσει  με βιβλία  έξι βιβλιοθήκες (δύο σε κάθε νομό) που θα επιλέξουν οι  Δήμαρχοι  Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής.

Θα διοργανώσουμε επίσης πολιτιστική ημερίδα, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης, με θέμα: «Η Θράκη διαχρονικά στους αιώνες – Ιστορία – Πολιτισμός – Παιδεία» στην Ξάνθη, στο  Δημοτικό  Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Μπένης» πλατεία Διοικητηρίου 1Α,  στις 15 Μαΐου 2013 στις 19:00 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

Οι ομιλητές θα είναι:
1.    ο Καθηγητής  Ιωάννης Σιδηράς με θέμα:  Ανατολική Θράκη και Ρωμυλία, προπύργια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
2.    Η Φιλόλογος και εκδότρια του "Παρατηρητή", Τζένη Κατσαρή Βαφειάδη, με θέμα:  Πολιτισμικές εκφράσεις σήμερα  στην "πολυπολιτισμική" Θράκη –Δυνατότητες -  προβληματισμοί -προοπτικές.
3.    Ο Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Κώστας Γεώργιος με θέμα: 40 χρόνια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
4.    Ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας με θέμα: Η Θράκη ως σηματοδότης πολιτισμού.


Το  Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) με την συμμετοχή 150 εκδοτών με 500.000 βιβλία, από τις 13 Μαΐου  έως και την 1 Ιουνίου διαθέτουμε στο κοινό ολόκληρης της Θράκης  500.000 βιβλία – 150 Ελληνικών εκδοτικών οίκων, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90%. Βιβλία από 0,50 λεπτά.


Επιλέξαμε το εμπορικό πάρκο Flamingo στο 4ο  χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης – Πόρτο Λάγος (παλιά Εθνική οδός  Ξάνθης – Κομοτηνής ανατολική είσοδος για Ξάνθη), ώστε να έχει εύκολη πρόσβαση  και το κοινό που θέλει  να μας επισκεφτεί από την  Χρυσούπολη (30 χλμ. απόσταση) την Κομοτηνή (37 χλμ. απόσταση) ή την Καβάλα (55 χλμ. απόσταση).

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9 το πρωί έως 9 το βράδυ.
Σάββατα 9 το πρωί έως 8 το βράδυ. Κυριακή και Αργίες κλειστά.

Το σωματείο ΕΣΕΒΕ συνδιοργανώνει σε ετήσια βάση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, την εκδήλωση  ΕΚΠΟΙΗΣΗ –ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ που είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( όσον αφορά τον αριθμό των εκδοτών που συμμετέχουν, τον αριθμό των προσφερόμενων βιβλίων, αλλά και τον αριθμό επισκεπτών).

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος (μη κερδοσκοπικό σωματείο εγγεγραμμένο στο μητρώο πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού) που διοργανώνει την εκδήλωση ελέγχει σχολαστικά τους τίτλους και τις τιμές των βιβλίων ώστε ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, και  με την συμμετοχή 150 εκδοτών προσφέρει μια πραγματικά μεγάλη θεματολογία που μπορεί να καλύψει κάθε ενδιαφέρον του κοινού.

Ενδεικτικά από τα βιβλία που θα διατεθούν φέτος:
ΤΟ 50% ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3 ΕΥΡΩ
ΕΝΩ ΤΟ 90% ΕΧΕΙ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ.

Στην εκποίηση παζάρι βιβλίου ΘΡΑΚΗΣ 2013 θα βρει κανείς βιβλία όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.

Με ελάχιστα χρήματα μπορεί κανείς να προμηθευτεί βιβλία – δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό η την ποσότητα αγοράς  - μπορεί κανείς να προμηθευτεί ακόμη και ένα βιβλίο αξίας 0,50 ευρώ.

Σε αυτό το τεράστιο πλήθος βιβλίων είναι σίγουρο πως ο καθένας θα βρει πολλά βιβλία που τον ενδιαφέρουν και που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα τα βρει σε τόσο χαμηλή τιμή.

Ε.Σ.Ε.Β.Ε.: Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος
Μαυρομιχάλη 1, 106 79, Αθήνα,  Τηλ.: 2103637426, Fax: 210 3630669
e-mail: info@esebe.gr / http://www.esebe.gr


«ΕΚΠΟΙΗΣΗ -  ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ»
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Flamingo
4ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Πόρτο Λάγος www.flamingoretailpark.gr

Από 13 Μαΐου  έως 1 Ιουνίου 2013

150 ΕΚΔΟΤΕΣ
500.000 ΒΙΒΛΙΑ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 70%
ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 0,50 ΛΕΠΤΑ.
Σας περιμένουμε όλους!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ –ΔΩΡΕΑΝ PARKING

Τα προσφερόμενα βιβλία έχουν κυκλοφορήσει πέντε χρόνια πριν. Τις τελευταίες κυκλοφορίες το κοινό θα τις βρίσκει πάντα στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της πόλης του. Τα προσφερόμενα βιβλία κατά κανόνα  δεν βρίσκονται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων.
Τα βιβλιοπωλεία μπορούν  να προμηθευτούν βιβλία από την εκποίηση στην τιμή χρέωσης από τους εκδότες με την προϋπόθεση να πωληθούν στο κοινό στην ίδια φθηνή τιμή με την εκποίηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris