" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΥΡΓΟΣ:Έως το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει οι δημοπρασίες για τις καντίνες


Η καθυστέρηση στην γραφειοκρατική διαδικασία της έκδοσης της ΚΥΑ για την μίσθωση των παραλιών για την λειτουργία καντινών είναι η κύρια αιτία για την οποία μέχρι σήμερα ο Δήμος Πύργου δεν έχει προχωρήσει στην διαδικασία της δημοπρασίας κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μηνός.
Αυτό επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Γιάννης Αργυρόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης όπου ανάλυσε τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος για να τρέξει την διαδικασία. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες πέρασε και από την οικονομική επιτροπή και με γοργά βήματα προχωράει το ζήτημα ώστε στην αρχή της σαιζόν οι καντίνες να λειτουργούν.

Συγκεκριμένα ο κ Αργυρόπουλος τόνισε.

"Όπως γνωρίζεται η ΚΥΑ με την οποία θα γίνει η παραχώρηση της χρήσης του αιγιαλού και των παραλιών από τους δήμους καθυστέρησε. Κοινοποιήθηκε στο Δήμο Πύργου όπως και στους υπόλοιπους δήμους της χώρας, αμέσως μετά το Πάσχα και από τη μέρα που μας κοινοποιήθηκε μέχρι και τώρα οι Τεχνικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και τους νομικούς συμβούλους του δήμου, βρίσκονται στη διαδικασία κατάρτισης των όρων της διακήρυξης που θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή. Αυτό που έχουμε σα στόχο ως δημοτική αρχή και θα το υλοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό, είναι οι όροι της διακήρυξης να περιλαμβάνουν όλα όσα προβλέπει η συγκεκριμένη ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των καντινών. Θέλω να πιστεύω ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε ολοκληρώσει το σχέδιο διακήρυξης για την δημοπρασία των 13 θέσεων που θα παραχωρηθούν για χρήση στον αιγιαλό στα όρια του δήμου Πύργου, αυτό το σχέδιο θα το κοινοποιήσουμε στην Κτηματική Υπηρεσία διότι από φέτος πρέπει να συναινεί και η Κτηματική στην όλη διαδικασία και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή για να εγκρίνει τους όρους διακήρυξης της δημοπρασίας.

Δεν μπορώ να δώσω ακριβές χρονοδιάγραμμα, εμείς θέλουμε να τρέξουμε όλες τις διαδικασίες με βάση όμως την κείμενη νομοθεσία δε θέλουμε από τη διακήρυξη που θα εγκρίνουμε και θα ψηφίσουμε να υπάρχουν κενά ή να υπάρχουν ασαφή σημεία τα οποία προφανώς θα προκαλέσουν αντιδράσεις είτε ενστάσεις είτε οτιδήποτε άλλο, θέλουμε η διακήρυξη να είναι απολύτως ακριβής να είναι απολύτως σαφής προκειμένου να μην υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση από οποιαδήποτε πλευρά. Επαναλαμβάνω ότι η καθυστέρηση που υπάρχει δεν οφείλεται στο δήμο, η ΚΥΑ υπεγράφη μόλις στις 2 Μαΐου παραμονές Πάσχα και κοινοποιήθηκε στο δήμο την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Γίνεται ένας αγώνας δρόμου απ’ όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες προκειμένου να προλάβουμε τη θερινή περίοδο και να λειτουργήσουν οι καντίνες με βάση το θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να διέπει τη λειτουργία τους και με όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ που μας έχει κοινοποιηθεί.

Θα λειτουργήσουν σε 13 περιοχές για τις οποίες έχει πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι στο Λεβεντοχώρι, στις πλάκες Κατακόλου, στο Καβούρι Σκουροχωρίου, Καβούρι Γρανιτσείκων, Αντλιοστάσιο, Άγιο Ηλία δυο θέσεις, Σπιάντζα 2 δυο θέσεις, στη Γυφτοπανενα, τα Λέτρινα, τη Σαρακίνα και το Ανεμοχώρι. Οι θέσεις θα παραχωρηθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμουλίου. Η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή, θα γίνει με πλειοδοτικό διαγωνισμό και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να υποβάλει την πρόταση του και να τη μεταβάλει ανάλογα με ότι πιστεύει ο ίδιος θα είναι η κατάλληλη τιμή προκειμένου να μισθώσει το χώρο που θα παραχωρηθεί.

Όσον αφορά τις ξαπλώστρες. Ως δήμος Πύργου θα μισθώσουμε τους χώρους, υπάρχει όντως μια διχογνωμία και μια σύγχυση από διάφορα δημοσιεύματα για το αν θα πρέπει να γίνει άλλος διαγωνισμός για τις καντίνες και άλλος για τις ξαπλώστρες. Περιμένουμε ως οικονομική επιτροπή και την άποψη των Νομικών μας Συμβούλων για το τι πρέπει τελικά να γίνει. Πάντως σε άλλους όμορους δήμους, όπως Ανδρίτσαινας Κρεστένων που έχει προχωρήσει η διαδικασία εκεί γίνεται ένας διαγωνισμός και για καντίνες και για ξαπλώστρες. Περιμένουμε άποψη νομικών και κτηματικής υπηρεσίας- χωρίς τη συναίνεση της οποίας δεν μπορεί να γίνει η δημοπρασία αυτό το προβλέπει η νέα ΚΥΑ όπως επίσης περιμένουμε από τη Δ.Ο.Υ. Πύργου τις τιμές εκκίνησης για τη δημοπρασία. Η απάντηση αυτή πιθανότητα να μας δοθεί σήμερα ή αύριο οπότε θα συμπληρώσουμε τους όρους της διακήρυξης με τις τιμές εκκίνησης που θα μας δώσει η Εφορεία και εν συνεχεία με την κτηματική υπηρεσία θα ολοκληρώσουμε το σχέδιο της διακήρυξης".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris