" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Γιορτή λουλουδιών στο Γύθειο


Γέμισε χρώματα και αρώματα το Γύθειο 6 & 7 Μαΐου στην 1η γιορτή λουλουδιών, που άνθισε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και την οποία επισκέφθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα σε έναν ακόμα θεσμό ο οποίος θα χαρακτηρίζει και αυτός το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης και του Δήμου Ανατολικής Μάνης τα επόμενα χρόνια.

Την έκθεση οργάνωσε και πραγματοποίησε το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος προβάλλοντας έτσι μία ακόμα πτυχή της παραγωγικής  δραστηριότητας του Δήμου.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν  η πλειονότητα των επιχειρηματιών, ανθοπωλών, αγροτών, παραγωγών και φυτωριούχων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Οι επισκέπτες της έκθεσης γνώρισαν πραγματικά τον κόσμο των φυτών και λουλουδιών, που έχουν την δυνατότητα να στολίσουν κήπους, βεράντες και γλάστρες, δίνοντας χρώμα στην ούτως ή άλλως μουντή καθημερινότητα που βιώνουμε.

Κυριάρχησαν οι τριανταφυλλιές, οι γαρυφαλλιές, οι γαρδένιες, οι ντάλιες, το γιασεμί, ο βασιλικός, οι ελιές αλλά και ο «επτανήσιος» επισκέπτης το κουμ- κουάτ.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του διημέρου υπήρξε μέριμνα για τα μικρά παιδιά αφού οι διοργανωτές φρόντισαν να τα καθοδηγήσουν στην κατασκευή μαγιάτικων στεφανιών, ενώ αρκετές λουλουδένιες κατασκευές θα είναι τα δώρα στην μητέρα εν΄ όψει της επερχόμενης γιορτής της την Κυριακή.

Δήμος Ανατολικής Μάνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris