" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Το βιβλίο μας προσκαλεί στην 36η γιορτή του, στο Πεδίον του Άρεως.


Η 36η Γιορτή Βιβλίου ανοίγει σήμερα τις πύλες της και πάλι στο Πεδίον του Άρεως, μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, και θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουνίου. Η Γιορτή Βιβλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Συγκέντρωση βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στην Φολέγανδρο

Στόχος της Γιορτής Βιβλίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και, γι’ αυτό, θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά η προσπάθεια ενίσχυσης των  βιβλιοθηκών της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη». Φέτος, θα συγκεντρωθούν βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στην Φολέγανδρο και θα ενισχυθούν  οι βιβλιοθήκες των γυναικείων φυλακών Θήβας και του τμήματος νέων της κεντρικής φυλακής γυναικών Κορυδαλλού.

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011, στην 34η Γιορτή Βιβλίου, και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική γιατί, ακόμη και μετά τη λήξη της έκθεσης, το κοινό συνέχιζε να φέρνει βιβλία, αποδεικνύοντας ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιβλιοφιλίας. Συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία, τα οποία στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών. Ο αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν το 2012, στην 35η Γιορτή Βιβλίου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μέχρι στιγμής έχουν αποσταλεί 17.968 βιβλία σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος  Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ), στην προσπάθεια αναβάθμισης της Γιορτής, προγραμματίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, έκθεση φωτορεπορτάζ σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις για παιδιά, σεμινάρια αυτοματικής γραφής, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών.
Οι θεματικές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη και στα 50 χρόνια από την απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Γιώργο Σεφέρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris