" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Οι 10 καλύτερες υπαίθριες αγορές και αγορές αντίκας


1.    Bermondsey (New Caledonian) Market, Long Lane and Bermondsey Street, London
Υπάρχει ένα Λονδρέζικο ρητό σύμφωνα με το οποίο «κάτι, που έχει κλαπεί, αν πωληθεί πριν την ανατολή του ηλίου, η πώλησή του είναι νόμιμη»!  Με αυτή την παράδοση, η Bermondsey Market, είναι μια από τις κύριες αγορές αρχαιοτήτων του Λονδίνου, η οποία προσελκύει  νεοανερχόμενους αντιπροσώπους τέχνης από όλον τον κόσμο και αποτελεί ένα είδος «Μέκκας» για σοβαρούς συλλέκτες.  Κάθε Παρασκευή οι έμποροι στήνουν τους πάγκους τους πριν την αυγή.  Συμβουλή μας: να είστε εκεί από νωρίς, από τις 9 π.μ., καθώς οι περισσότερες από τις καλύτερες ευκαιρίες «εξαφανίζονται» γρήγορα.  Η περιοχή φιλοξενεί επίσης πολλά καταστήματα με αντίκες, τα οποία παραμένουν ανοιχτά όλη την εβδομάδα.  Σε μια σειρά από παλιές αποθήκες στο Tower Bridge Road θα βρείτε το καλύτερο από αυτά.

2.    San Telmo Antiques Fair, Buenos Aires, Argentina
Η ξέφρενη “San Telmo Antiques Fair”, εκτείνεται κατά μήκος της οδού Defensa ανάμεσα στη λεωφόρο Independecia και τη λεωφόρο San Juan και η καρδιά της βρίσκεται στην Plaza Dorrego.  Θα χαθείτε ανάμεσα σε πλήθη ανθρώπων, που ψάχνουν για μια ευκαιρία μεταξύ των πάγκων, που ξεχειλίζουν από αντίκες, μπιχλιμπίδια, κοσμήματα, vintage αφίσες ταινιών αλλά και έργα τέχνης.
Μια από τις ομορφιές αυτής της αγοράς είναι το γεγονός ότι η γειτονιά του San Telmo είναι παγκοσμίως γνωστή για τη μουσική ταγκό, με αποτέλεσμα να συναντά κανείς μπάντες του δρόμου και χορευτές να αυτοσχεδιάζουν!  Την αγορά αυτή θα τη βρείτε ανοιχτή μόνο Κυριακές από τις 10 π.μ. ως τις 17:00 μ.μ.

3.    Rose Bowl Flea Market, Pasadena, California
Η υπαίθρια αγορά Rose Bowl, συγκεντρώνει περισσότερους από 2.500 πωλητές και είναι η μεγαλύτερη αγορά μεταχειρισμένων του Λος Άντζελες. Αυτό είναι το μέρος για να βρείτε αντικείμενα-σύμβολα της ποπ κουλτούρας, όπως ένα κουτί γεύματος Monkees, το τροχόσπιτο της Barbie, ένα μαξιλάρι με τον «Τροχό της Τύχης», μαζί με ιστιοσανίδες, συλλογές δίσκων, είδη «τέχνης  του γκαζόν» και ποιος ξέρει τι άλλο!
Η τεράστια αυτή αγορά ανοίγει τις πόρτες της για τους VIPs στις 5 το πρωί! Τα πρωινά αρπακτικά θα πληρώσουν $ 20 είσοδο, σε αντίθεση με τη συνήθη των $ 8 (κάτω των 12 ετών δωρεάν).  Ο κόσμος μπορεί να εισέλθει στις 9 π.μ., ενώ η αγορά παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 16:00 περίπου.  Η υπαίθρια αγορά λαμβάνει χώρα τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα.

4.    Brimfield Antique Show, Brimfield, Massachusetts
Περισσότεροι από 5.000 εμπόρους αντικών και συλλεκτικών ειδών συγκεντρώνουν τα 23 πρώην χωράφια της λαϊκής υπαίθριας αγοράς Brimfield, καθιστώντας έτσι τη μεγαλύτερη στη Νέα Αγγλία.  Μπορείτε να βρείτε ότι χωρά ο νους σας σε αυτό το μέρος: έπιπλα, φωτογραφίες, νέα και μεταχειρισμένα ρούχα, όλα σε χαμηλές τιμές (ειδικά αν είστε έμπειρος στο παζάρι).
Υπάρχει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, με μυρωδιές γεύσεων να πλανώνται στον αέρα και ανθρώπους να συνωστίζονται γύρω από τους πάγκους με την ελπίδα να ανακαλύψουν ένα δερμάτινο του 1970 ή μια σπάνια Louis XV συρταριέρα.  Σιγουρευτείτε ότι θα έχετε μαζί σας μετρητά, καθώς οι μικροπωλητές της σπάνια δέχονται πιστωτικές κάρτες, και τα πλησιέστερα ATM έχουν πάντα ουρά! Η εξαήμερης διάρκειας αγορά πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο, το Μάιο, τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο.

5.    The Silver Vaults, Chancery Lane, London, England
Τα « Ασημένια Θησαυροφυλάκια» (Silver Vaults), υπόγεια και  στεγασμένα σε θολωτούς τοίχους, φιλοξενούν εκπληκτικές συλλογές αντικών από ασήμι, από κάθε περίοδο και στυλ.  Ενώ όλοι οι αντιπρόσωποι έχουν αυθεντικές συλλογές, ο πιο διακεκριμένος και άξιος αναφοράς είναι ο Argenteus στο Vault 2 με τη σφραγίδα του εμπειρογνώμονα Michael Feldman.  Εξίσου αξιόλογος είναι ο I. Franks, όπου κάθε κομμάτι είναι επικυρωμένο από ειδικούς.   Τα Silver Vaults είναι στην κυριολεξία ένα θησαυροφυλάκιο της κλασικής αγγλικής δεξιοτεχνίας ασημιού.

6.    The All Night Flea Market, Wheaton, Illinois
Ένα βράδυ κάθε χρόνο μετά τη δύση του ηλίου, χιλιάδες φακό-toting κυνηγοί ευκαιριών έρχονται στην All Night Flea Market του Wheaton να αναζητήσουν στους εκατοντάδες πάγκους παλαιά και νέα εμπορεύματα.  Έχοντας μόνο λίγες ώρες μέχρι το πρωί να βρουν τις ευκαιρίες τους, που ψάχνουν, πολλοί λένε ότι πρόκειται για την πιο διασκεδαστική υπαίθρια αγορά.  Η All Night Flea Market λαμβάνει πάντα χώρα το τρίτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

7.    Shipshewana Flea Market, Shipshewana, Indiana
Στην καρδιά της Ιντιάνα, εκατοντάδες προμηθευτές πωλούν τα πάντα, από φρέσκα φρούτα μέχρι τοπικά χειροποίητα έπιπλα.  Η αγορά αυτή ξεκίνησε το 1922, όταν οι αγρότες που συμμετείχαν στην τότε δημοπρασία των ζώων της πόλης, πωλούσαν διάφορα αντικείμενα στο χώρο στάθμευσης τις ημέρες της δημοπρασίας.
Η Shipshewana Flea Market πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Τετάρτη μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου.  Επιπλέον, show αντικών λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο και τον Αύγουστο.

8.    Marché aux Puces de Clignancourt, Saint-Ouen, Paris
Η υπαίθρια αγορά αυτή του Παρισιού θεωρείται η μητέρα όλων των παζαριών! Η Marché aux Puces de Clignancourt είναι ανοιχτή τα Σαββατοκύριακα και τη Δευτέρα.
Χρονολογείται από το 1920 και διαθέτει έως και 3.000 πάγκους, όπου μπορείτε πραγματικά να βρείτε τα πάντα!  Από κοσμήματα, πολυελαίους, υφάσματα και πίνακες ζωγραφικής μέχρι μουσικά όργανα, vintage καρτ-ποστάλ και εκλεκτές γαλλικές συλλογές.  Για τους λάτρεις της αντίκας Marché aux Puces de Clignancourt αποτελεί έναν τόπο καθαρής ευδαιμονίας!

9.    Las Ramblas & the Mercat de la Boqueria, Barcelona, Spain
Η Las Ramblas ο διάσημος αυτός πεζόδρομο της Βαρκελώνης, που καλύπτει μια ιδιαιτέρως μεγάλη έκταση από το κέντρο ουσιαστικά της πόλης μέχρι το λιμάνι της.  Δεκάδες καταστήματα προσφέρουν βιβλία, είδη ένδυσης, και αντίκες και μια υπέροχη υπαίθρια αγορά - ανοικτή τα περισσότερα πρωινά – σας περιμένει στο τέλος του δρόμου στο λιμάνι.  Δίπλα σχεδόν θα βρείτε την εξίσου φημισμένη Mercat de la Boqueria, μια εντυπωσιακή, πολύχρωμη αγορά φρούτων και λαχανικών με περίπτερα και τάπας μπαρ, όπου μπορείτε να πάρετε μια γεύση της καταλανικής κουζίνας.

10.    127 Corridor, Hudson, Michigan to Gadsden, Alabama
Θεωρείται η μεγαλύτερη αυλή – παζάρι του κόσμου, η 127 Corridor καλύπτει μια εντυπωσιακή έκταση εκατοντάδων χλμ στην εθνική οδό μεταξύ Hudson, Michigan και Gadsden, Αλαμπάμα.  Αμέτρητοι πωλητές - από οικογένειες που πωλούν αγαθά στις αυλές τους μέχρι επαγγελματίες πωλητές, οι οποίοι νοικιάζουν ένα άδειο οικόπεδο, πάρκο, κοκ - πωλούν αντίκες και παραδοξότητες.  Κόσμος έρχεται από κοντά και μακριά, πολλοί με ένα τρέιλερ συνδεδεμένο πίσω από το φορτηγό τους.
Η υπαίθρια αυτή αγορά λαμβάνει χώρα κάθε Αύγουστο για μια διάρκεια τεσσάρων ημερών.

Ανακαλύψτε τις!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris