" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη πανήγυρη στον «Ταξιάρχη» Μανταμάδου Λέσβου


Από την Πέμπτη χιλιάδες πιστών συρρέουν απ’ όλα τα μέρη του νησιού με τις τεράστιες λαμπάδες τους και τα αναθήματά τους για να ευχαριστήσουν τον Άγιο, μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που... πηγαίνουν προς το χωριό Μανταμάδος ακόμα και με τα πόδια παρά τις κακές καιρικές συνθήκες..

Να τονίσουμε ότι η προσέλευση στον Μανταμάδο μπορεί να γίνει και με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ που από σήμερα Σάββατο το απόγευμα (16:00μμ) ως το ξημέρωμα της Δευτέρας θα πηγαίνουν και θα γυρίζουν μόλις γεμίζουν με εισιτήριο 4 ευρώ και 10 λεπτά, καθώς η διοίκηση του ΚΤΕΛ όπως κάθε χρόνο διαθέτει όλο το στόλο της για το Μανταμάδο μάλιστα και με χαμηλή τιμή!

Σήμερα το απόγευμα θα υπάρχει περιφορά του μόσχου στο χωριό αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί το τεμάχισμα και όλη την νύχτα έως και την Κυριακή τα ξημερώματα θα μαγειρεύεται στα μεγάλα καζάνια το παραδοσιακό κισκετς, το όποιο θα μοιραστεί στους πιστούς την Κυριακή μετά και την καθιερωμένη λιτανεία. Το Πανηγύρι συνδέεται και με το αρχαιολατρικό έθιμο της ζωοθυσίας.

Επίσης να πούμε ότι στο Μανταμάδο αναβιώνει και η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, ο ρόλος της οποίας υπήρξε καίριος για την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιφέρειας, με τους μικροπωλητές να συγκεντρώνονται στον περίβολο του μοναστηριού.

Το πρόγραμμα της Εκκλησίας είναι το εξής:

Σάββατο 7 μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Κυριακή 7.30 π.μ. Όρθρος

9.30 π.μ. Θεία Λειτουργία

11.00 π.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας, τρισάγιο επί του τάφου αειμνήστου Μητροπολίτου Πορφυρίου, ευλογία των σφάγιων που θα μαγειρεύονται όλη την προηγούμενη νύχτα και τέλος ΔΕΞΙΩΣΗ στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris