" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΓΑΛΑΤΑΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΙ στις 03-04 Ιουνίου.

ΓΑΛΑΤΑΣ:
ΠΑΝΗΓΥΡΙ στις 03-04 Ιουνίου 2013.

Στις 4 Ιουνίου γιορταζόταν στον Πόρο, με μεγάλο πανηγύρι, η γιορτή της Παναγίας της Ελεούσας στην Πλάκα, μια γιορτή που δεν γίνεται πουθενά άλλου. Από την παραμονή κλαρίνα, βιολιά, ταμπούρλα, πίπιζες, σαντούρια «χαλούσαν» τον κόσμο, ενώ τα χοιρινά και τα αρνιά που ψήνονταν στη σούβλα μοσχομύριζαν σε πολύ μεγάλη απόσταση. Ο κόσμος γλεντούσε 
με δημοτικά τραγούδια, έτρωγε και έπινε, ενώ οι διάφοροι μικροπωλητές, διαλαλούσαν την πραμάτεια τους. Αυτό κράτησε μέχρι το 1950 και μετά άρχισε να σβήνει. Τώρα προσπαθούν να το αναβιώσουν.
Το πανηγύρι(οι πάγκοι) στήνονται στο Γαλατά το 2ήμερο 03-04 Ιουνίου 2013.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:
ΓΑΛΑΤΑΣ:
Kωμόπολη απλωμένη απέναντι από το λιμάνι του Πόρου, στην ακτή της Πελοποννήσου, ο Γαλατάς είναι η έδρα του Δήμου Τροιζήνας. Πυκνά δρομολόγια μικρών σκαφών και φεριμπότ συνδέουν το Γαλατά με τον Πόρο. Αξιόλογη είναι η τουριστική κίνηση στα καφέ και τα μεζεδοπωλεία της προκυμαίας του Γαλατά, από όπου όμορφη είναι η θέα στον παραδοσιακό οικισμό του Πόρου. Σε μικρή απόσταση από το Γαλατά βρίσκεται το φημισμένο άλλοτε Λεμονοδάσος, περιοχή κατάφυτη από λεμονιές και πορτοκαλιές.
Ο Γαλατάς έχει 2.592 κατοίκους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν τη συμμετοχή τους απευθύνονται στον 
κ. ΚΟΚΚΩΝΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑ 
(Τηλ.επικοινωνίας:6932940991)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris