" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ:ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ

Για πρώτη φορά, διοργανώνεται στη χώρα μας το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Με σύνθημα «Έχουμε πολλά να πούμε. Να διαβάσουμε, να ανακαλύψουμε, να δούμε...», το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα και σε συνεργασία με το δίκτυο τριών ανάλογων ευρωπαϊκών Φεστιβάλ - Μάντοβας, Βερολίνου και Ουαλίας.

Οι πεζογράφοι και οι ποιητές - ηλικίας έως 35 ετών και με έναν ή δύο τίτλους βιβλίων στο βιογραφικό τους -  προτείνονται από έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά, ώστε να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ μέσα από έναν «Μαραθώνιο Ανάγνωσης» και να προβάλουν το έργο τους.

Τρεις από αυτούς, οι οποίοι θα επιλεγούν από ειδική κριτική επιτροπή, θα λάβουν εξάμηνη υποτροφία, για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους.

Παράλληλα, σε άλλους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, θα πραγματοποιηθεί «διάλογος» με άλλες μορφές τέχνης: οι συνεκτικοί δεσμοί θα διαφανούν μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων όπως συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, προβολές ταινιών μικρού μήκους, εικαστικές εκθέσεις και χάπενινγκ, εργαστήρια, διαγωνισμοί και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris