" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το Νοέμβριο στην Τεχνόπολη

Όλο το Νοέμβριο η "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα, όπως εκθέσεις, φεστιβάλ, ανοιχτά προς το κοινό.   
Πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το Νοέμβριο στην Τεχνόπολη

Από τις 15 μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας «Ζωές στο δρόμο», στην αίθουσα Άγγελος Σικελιανός.Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφικό υλικό πέντε Ελλήνων φωτογράφων που καταπιάνονται με το θέμα της φτώχειας και της επαιτείας. Στόχος τους είναι να παρουσιάσουν στο κοινό τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και το έσχατο σημείο εξαθλίωσης των συνανθρώπων μας, καταστάσεις που είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Τα φωτογραφικά αυτά στιγμιότυπα θα πλαισιώσει μία ακόμη έκθεση με τίτλο «Ματιές του δρόμου» με φωτογραφίες που τράβηξαν άστεγοι πωλητές της εφημερίδας "The Big Issue" στην προσπάθειά τους να δείξουν στον κόσμο τις συνθήκες διαβίωσής τους.
Η έκθεση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Γκολ στη φτώχεια» και της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων, εγκαινιάζεται στις 15 Νοεμβρίου και ώρα 20:30.
Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12:00- 22:00.

Στις 18,19,20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Φοίτηση 2011 από τις 11:00 μέχρι τις 21:00 στις Αίθουσες Τάκης Παπατσώνης & Κωνσταντίνος Καβάφης.
Το φεστιβάλ αποσκοπεί στην εκπαίδευση, ενημέρωση και ψυχαγωγία των φοιτητών που θα παρευρεθούν εκεί. Στόχος του είναι η ενημέρωση του φοιτητικού κοινού για την αγορά, την εκπαίδευση, την εργασία από μεγάλα ονόματα, ειδήμονες του επιστημονικού, εκπαιδευτικού, επιχειρηματικού κόσμου που με τις εισηγήσεις τους αποσκοπούν σε χρήσιμες συμβουλές προς στους νέους και τα επαγγελματικά τους βήματα αλλά και σε μια προσωπική επαφή μαζί τους. Στη διάρκειά του θα λάβουν χώρα ποικίλες εκδηλώσεις, shows, μουσικές παραστάσεις κ.α.
Όσοι φοιτητές παρευρεθούν θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας εγκαινιάζεται την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 20.30, στην Αίθουσα Κωστής Παλάμας, η Παγκόσμια Έκθεση Αφίσας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, «Άλλαξε τον Κόσμο! 50 χρόνια αφίσες για τη Διεθνή Αμνηστία», που θα διαρκέσει μέχρι 4 Δεκεμβρίου.
Όσοι παρακολουθήσουν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δουν πενήντα διαφορετικές αφίσες από όλο τον κόσμο, από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ κ.α. όπως επίσης να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια και το σκοπό της Διεθνούς Αμνηστίας διότι παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες.
Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00 – 21.00, Σάββατο 16.00 – 21.00 και Κυριακή 12.00 – 15.00.
Τεχνόπολη: Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210 3453548

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris