" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Υψηλό τίμημα για το παζάρι των Τρικάλων

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από ΄΄ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ΄΄
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009
Αυξήσεις ενοικίων στην εμποροπανήγυρη
Συντάχθηκε απο τον/την Αφροδίτη Νανάκη
Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009 16:01
Ενέκρινε χθες η Δημαρχιακή Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του Γραφείου Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Τρικκαίων
Την αύξηση των τιμών εκκίνησης που αφορούν στην παραχώρηση χώρων για λούνα πάρκ, εμπορικές δραστηριότητες (παράγκες, ψησταριές κ.λπ.)
και εκθέσεις αυτοκινήτων στην εμποροπανήγυρη του Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα, πρότεινε στη Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων το Γραφείο Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας. Τα μέλη της Δ.Ε. που συνεδρίασαν χθες στο γραφείο του Δημάρχου υιοθέτησαν την πρόταση της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία προτάθηκαν οι παρακάτω τιμές:
-η ενοικίαση του χώρου για τοποθέτηση μηχανικών μέσων ψυχαγωγίας (λούνα παρκ) να είναι 88.200 ευρώ από 84.000 που ήταν πέρυσι (αύξηση 5%).
-η ενοικίαση χώρων για ψητοπωλεία, χαλβαδοποιεία, σουβλατζίδικα από 1.050 σε 1.200 ευρώ
-η ενοικίαση χώρων για εκθέσεις αυτοκινήτων και γεωργικών μηχανημάτων 500 ευρώ από 420 την περσινή χρονιά
-η ενοικίαση χώρων εμπορικών δραστηριοτήτων α) σε μικροπωλητές βιοτεχνικών ειδών Ν. Τρικάλων από 290 ευρώ σε 420 ευρώ, β) σε μικροπωλητές εκτός Νομού από 420 ευρώ σε 550 ευρώ, γ) σε τσιγγάνους από 100 ευρώ σε 220 ευρώ για παραποτάμιες θέσεις και από 50 ευρώ (πέρυσι) σε 70 ευρώ για εσωτερικές θέσεις.
Η διαδικασία της δημοπράτησης των θέσεων που θα καταλάβουν όσοι συμμετέχουν στο παζάρι, θα ξεκινήσει μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Από φέτος όμως, το ποσό που θα πληρώσουν θα είναι αυξημένο αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Ταμήλο, στην τιμή που θα καταβάλει στο Δήμο ο κάθε επαγγελματίας που θα μισθώνει μια από τις παράγκες που θα στηθούν στο χώρο της πανήγυρης, θα συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά και τα έξοδα του ηλεκτρολόγου, αλλά και του κατασκευαστή των ξύλινων αυτών παραπηγμάτων.
«Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και θεωρούμε πως θα εξυπηρετούμε και τις δύο πλευρές. Και τους μικροπωλητές που πολλές φορές πλήρωναν πολλά περισσότερα στους ανθρώπους που αναλάμβαναν να τους στήσουν τις παράγκες και να τις ηλεκτροδοτήσουν αλλά και τους ηλεκτρολόγους και μαραγκούς που πολλές φορές δεν μπορούσαν να εισπράξουν τα χρήματα από τις υπηρεσίες που προσέφεραν» σημειώνει ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δ.Ε. αποφασίστηκε επίσης πως για την κατασκευή παραγκών και την εγκατάσταση ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει πρόχειρος διαγωνισμός σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ, με κριτήριο ανάθεσης την χαμηλότερη τιμή.
Να σημειωθεί τέλος πως η εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί και φέτος στο χώρο που λειτούργησε πέρυσι και συγκεκριμένα κατά μήκος του δρόμου που διασταυρώνεται με την εθνική οδό Τρικάλων – Καρδίτσας στο ύψος της γέφυρας του Ληθαίου. Συγκεκριμένα θα ξεκινά σε απόσταση 500 μέτρων από την οδό Καρδίτσης και θα καταλήγει στις Καρυές. Θα λειτουργεί δηλαδή κατά μήκος του παραποτάμιου δρόμου και όχι μέσα στις Καρυές.
Αφροδίτη Νανάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris