" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Εικόνες τριτοκοσμικές στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Εικόνες ντροπής παρουσίαζε σήμερα 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ(28 Ιουλίου κατά το παλαιό ημερολόγιο-μιας και το ακολουθεί η μονή) η είσοδος της ιεράς μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, ενόψει της Πανήγυρης, από πλήθος αλλοδαπών που είχαν καταλάβει όλο το χώρο λες και ήταν υποχρεωμένοι οι προσκυνητές, κατά πρώτο λόγο να περάσουν διαμέσω των κάθε λογής ειδών όπως παιχνίδια, σεντόνια και μπαλόνια και κατά δεύτερο λόγο, να δέχονται τις πιέσεις αυτών για να κάνουν τα ..ψώνια΄΄ τους.
Η ασυδοσία σε όλο της το μεγαλείο.
Παντελής η έλλειψη της αστυνομικής δύναμης σήμερα και κάποιων οργάνων περιφρούρισης για λογαριασμό του μοναστηριού. Βλέπετε η περιφορά της θαυματουργού εικόνας, έγινε το πρωί και κατόπιν όλοι τους... άραξαν.
Τα μέτρα τήρησης της τάξης δεν πρέπει να λαμβάνονται μόνο την παραμονή της πανήγυρης, αλλά και ανήμερα. Δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε χριστιανός, για να μπεί στον ναό, να περνάει από βασιλικούς και στολίδια.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι και φέτος, πλήθος πιστών από όλη τη χώρα ήρθαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου(28η Ιουλίου με το παλαιό ημερολόγιο και 10η Αυγούστου με το νέο).
Το βέβαιο είναι ότι τόνοι κεριών καταναλώθηκαν στο μοναστήρι από τα τάματα των πιστών και το σίγουρο είναι πως υπάρχουν κάποια καράβια της μονής που αρμενίζουν στο λιμάνι του Πειραιά και φέρουν το όνομα της Αγίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris