Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Παζάρι στα Γιάννενα

Αναδημοσίευση από epiruspost.gr

Πως πέρασε το παζάρι στην ΑΔΕΙ;
Κυριακή, 16 Αύγουστος 2009 13:04 Βάσω Σκουλίκα

Νέα θερμά επεισόδια αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σχετικά με την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης στο Δήμο Ιωαννιτών, καθώς σωματεία μικροπωλητών, θα ζητήσουν την ακύρωση της κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήση καταγγέλλουν ότι η απόφαση που εστάλη στην Περιφέρεια για έγκριση παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις από κείνη που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και κρίσιμα σημεία της έχουν τροποποιηθεί. Το σημαντικότερο θέμα όμως το οποίο ανακύπτει και εκτιμάται ότι μπορεί να περιπλέξει πολύ την διαδικασία, είναι ο τρόπος με τον οποίο αναμείχθηκε στην διοργάνωση της εμποροπανήγυρης η Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου. Την ώρα λοιπόν που δεκάδες μικροπωλητές ανέμεναν έξω από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου για να καταβάλουν τα χρήματα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κανένας δεν έμπαινε στον κόπο να τους δώσει την παραμικρή πληροφορία, κάποιοι άλλοι είχαν απευθυνθεί ήδη στην ΑΔΕΙ, είχαν κάνει τις αιτήσεις, είχαν καταβάλλει και το τίμημα, περίπου 1.000 ευρώ ο καθένας και αποχωρούσαν ως κύριοι. Με την διαδικασία αυτή, η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται έντονα, το παζάρι και η διοργάνωσή του οδηγήθηκαν σε ένα συγκεκριμένο σωματείο, το οποίο μονοπωλεί τις εμποροπανηγύρεις της Ηπείρου και επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή ότι αυτός ήταν ο στόχος.Η τύχη της εμποροπανήγυρης θα βρεθεί άμεσα στα χέρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, στην οποία προσφεύγουν σωματεία και μικροπωλητές, ενώ από έγκυρους νομικούς κύκλους τονίζεται ότι ο Δήμος και η Ταμειακή του Υπηρεσία, που βάση του Νόμου έχουν την ευθύνη για την διοργάνωση του παζαριού και την συγκέντρωση των χρημάτων δεν νομιμοποιούνται να εκχωρήσουν το δικαίωμα αυτό στην ΑΔΕΙ. Τονίζουν ότι πρόκειται για μία καραμπινάτη παρανομία με σημαντικές πολιτικές διαστάσεις. Η βδομάδα λοιπόν αυτή αναμένεται να επιφυλάξει πολλές εξελίξεις και από κάθε άποψη θα είναι σημαντική.
Για να μην σας δουλεύουν:
Καλά όλοι φαγώθηκαν με το Δήμο Ιωαννιτών μιλώντας για παρανομίες και αγνοούν ή κρύβουν εσκεμμένα πως ο Δήμος Περάματος, διοργανώνει και αυτός το παζάρι του μέσω της αναπτυξιακής του εταιρείας;
Και μάλιστα πως για το σκοπό της κονόμας, στέλνουν σε όποιον τυχαίο βρούν φυλλάδια, με τον τρόπο πληρωμής;(δείγμα του βρίσκεται στα χέρια μου)
Εκείνους ποιός θα τους ελέγξει;
Μήπως δεν υπάγονται στους ίδιους νόμους;
Δυο μέτρα και δυο σταθμά;