" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ετήσια γιορτή αγκινάρας στο Ίριων

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στις 7 το βράδυ, στην πλατεία των Ιρίων, διοργανώνεται από το Δήμο Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιρίων και την Τοπική Κοινότητα Ιρίων, η καθιερωμένη «Γιορτή Αγκινάρας».
«Με την συγκεκριμένη διοργάνωση ο Δήμος Ναυπλιέων θέλει να προβάλει το συγκεκριμένο τοπικό προϊόν, να βάλει σε νέες βάσεις την προβολή όλων των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών του Δήμου καθώς και να βοηθήσει τους καταναλωτές να εκτιμήσουν την ποιότητα τους» δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ερωτηθείς για το πρόγραμμα της εκδήλωσης. 

Ο κ. Κωστούρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους μεσοπρόθεσμους στόχους της διοργάνωσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία ο Δήμος Ναυπλιέων στηρίζει , τη δημιουργία ενός δικτύου τοπικών γιορτών που θα εξελιχθούν σε πόλους προώθησης της Αργολικής διατροφής και της διατροφικής αξίας των παραγόμενων τοπικών προϊόντων μας».

Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης περιλαμβάνει:
-Ομιλίες για την καλλιέργεια αλλά και την διατροφική αξία της αγκινάρας,
-Διαγωνισμό γεύσης,
-Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τις χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιρίων και την χορευτική ομάδα Λυγουριού,
-Μουσικό πρόγραμμα από την χορωδία της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Νικολάου
-Λαϊκό γλέντι

Τα Μέλη Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Γεύσης προέρχονται από την εξειδικευμένη σχολή μαγειρικής και ξενοδοχειακών σπουδών, Etoile στην Αθήνα. Τα βραβεία του διαγωνισμού αξίας άνω των 1500 € αφορούν στην παρακολούθηση εξειδικευμένων σεμιναρίων στην σχολή Etoile.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris