" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

4η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας.

Εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο στις 8 το βράδυ η 4η Ανθοκομική Εκθεση στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 24 Μαΐου.
Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στα αρωματικά φυτά, όπως το φασκόμηλο, το χαμομήλι, το θρούμπι, το δενδρολίβανο, η λεβάντα, η ρίγανη, το τσάι του βουνού, το βαλσαμόχορτο, το θυμάρι κ.ά.

Πρόκειται για μια γιορτή των λουλουδιών και των φυτών, με εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις από φορείς που θα προβάλουν το έργο τους.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κάλεσε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να επισκεφθούν την έκθεση, για να χαρούν αυτή τη γιορτή της άνοιξης, ενώ σημείωσε πως κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις για τους μικρούς μαθητές.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος στάθηκε στην επιμόρφωση των μαθητών σε περιβαλλοντικά προγράμματα και παρατήρησε πως το Πάρκο είναι σε άριστη κατάσταση.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος χαιρέτισε την παρουσία φορέων που θα λειτουργήσουν βιωματικά εργαστήρια.

Ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης μίλησε για μεγάλη, ανοιξιάτικη γιορτή των Καλαματιανών. Παρατήρησε ότι αρωματικά φυτά έχει όλη η περιοχή του Ταϋγέτου κι επεσήμανε πως αξιοποιούνται από τη φαρμακοβιομηχανία, την αρωματοβιομηχανία και τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθεί ενδιαφέρουσα διάλεξη - ενημέρωση από το δασάρχη Καλαμάτας Σπύρο Κατσίποδα για το νομικό καθεστώς συλλογής αυτοφυών αρωματικών για ιδία χρήση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τα εγκαίνια θα δοθεί συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική στο Αναψυκτήριο. Στις 9 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης κεραμικής με τίτλο "Ανθη φωτιάς//4-καλλιτεχνική κεραμική" του Εικαστικού Εργαστηρίου της "Φάρις" στο ίδιο σημείο. Από το απόγευμα θα έχει στηθεί έκθεση από τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας με τίτλο "24ωρο" στα βαγόνια δυτικά του Αναψυκτηρίου.

Αύριο Κυριακή στις 8 το βράδυ, οργανώνεται συναυλία με θέμα "Ηχοι Μεσογείου" από την "Φάρις" στο πατινάζ με τους: Αντώνη Κουφουδάκη, Αλέξανδρο Αρτεμίσιο, Μαρία Κρασοπούλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris