" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΠΑΤΡΑ: κύκλωμα νταβατζήδων αθίγγανων στις λαϊκές αγορές.

Χαμός γίνεται σε κάθε λαϊκή αγορά της Πάτρας σχετικά με τις θέσεις που είναι να βάλουν τους πάγκους τους οι μικροπωλητές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περισσότερες λαϊκές οι μικροπωλητές βάζουν από το προηγούμενο βράδυ τους πάγκους τους στις θέσεις τους για να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους τις πάρει κάποιος.

Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο. Σύμφωνα με τα όσα λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις οι μικροπωλητές υπάρχει κύκλωμα μπράβων και προστασίας που μοιράζουν με το αζημίωτο τις θέσεις στους ενδιαφερόμενους, ακόμα και αν αυτοί δεν έχουν την σχετική άδεια.

Το κύκλωμα που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αποτελείται κυρίως από τσιγγάνους, μοιράζει θέσεις στην κάθε λαϊκή και αναλόγως παίρνουν τα αντίστοιχα χρηματικά πόσα ως ενοικίαση, ποσά που το ίδιο το κύκλωμα ορίζει.

Το πρωί της Τετάρτης, μάλιστα, στην λαϊκή αγορά που γίνεται στην περιοχή μεταξύ Σκαγιοπουλείου - Υψηλών Αλωνίων – Τριών Ναυάρχων, μέλη του κυκλώματος ξεκίνησαν στα ξαφνικά να ξηλώνουν πάγκους μικροπωλητών, μαζί με τις πραμάτειες που είχαν στήσει εκεί.

Ο λόγος; Οι συγκεκριμένοι μικροπωλητές δεν είχαν πληρώσει το ενοίκιο που τους όριζε το κύκλωμα και τιμωρήθηκαν. Η όλη διαδικασία βέβαια είναι παράνομη από κάθε άποψη και οι μικροπωλητές ζητούν προστασία από τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία, προτού η κατάσταση γίνει εντελώς ανεξέλεγκτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris