" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΑΓΚΥΡΑ:μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο παζάρι “Yunus Emre Halk Çarşısı”, γνωστό και ως “Ρώσικο Παζάρι”


Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν και 680 καταστήματα έγιναν στάχτη, έπειτα από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο παζάρι “Yunus Emre Halk Çarşısı”, γνωστό και ως “Ρώσικο Παζάρι”, το βράδυ της Τρίτης στην Αγκυρα. Αν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά παραμένουν άγνωστες, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι προηγήθηκε έκρηξη.

Στην εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που διήρκεσε πέντε ώρες, συμμετείχαν περισσότεροι από 126 πυροσβέστες, ενώ εκκενώθηκε ένα βενζινάδικο που βρίσκεται δίπλα από το παζάρι και οι αρχές διέκοψαν προληπτικά την ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκαν αρκετές μικρές εκρήξεις, ενώ έπεσε και η οροφή του κτιρίου. Μάλιστα, λίγο έλειψε οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να έρθουν στα χέρια με τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους εμπόδισαν να μπουν μέσα στο κτίριο. Οι περισσότεροι πάντως κοίταζαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Ένας φύλακας του κτιρίου, πάντως, ανέφερε στις αρχές πως πριν από την πυρκαγιά άκουσε μία έκρηξη και θεώρησε πως προήλθε από το διπλανό βενζινάδικο. Οι άνδρες της ασφάλειας κάλεσαν αμέσως την πυροσβεστική και επιχείρησαν να κατασβέσουν τη φωτιά με δικά τους μέσα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris