" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Μια άλλη άποψη για την Εμποροπανήγυρη Αρεόπολης.

Μια άλλη άποψη για την Εμποροπανήγυρη Αρεόπολης από την
(ΛΑΚΩΝΙΑ!!!)

Ως Φορέας στο υπαίθριο εμπόριο, ακούμε τη γνώμη τους αλλά δεν συμφωνούμε, γιατί για εμάς σε όποιον τόπο διοργανώθηκε Εμποροπανήγυρη αυτή συντέλεσε στην οικονομική ενδυνάμωση των καταστημάτων τη συγκεκριμένη περίοδο και σε πολλές των περιπτώσεων οι Εμποροπανηγύρεις αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους και συνάμα τόπο συνάντησης των αποδήμων τους.
Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο:
http://lakonia-gr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2188.html
Εγκρίθηκε από το Δήμο Ανατολικής Μάνης το αίτημα του Ενιαίου Συνδικάτου Μικροπωλητών  για διοργάνωση Εμποροπανήγυρης  από τις 11 έως και τις 17 Μαρτίου στην Αρεόπολης ενόψει και παράλληλα της επετείου της απελευθέρωσης της Μάνης.

Έτσι το ενιαίο  Ενιαίου Συνδικάτου Μικροπωλητών κάνει λόγο για μεγάλη επιτυχία κι ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο όσο και το δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση.

Η αιτιολογία για την απόφαση ήταν πως η συγκεκριμένη Εμποροπανήγυρη θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ενώ από την άλλη υπήρξαν ήδη ακυρώσεις και σκεπτικισμός από αρκετούς για το αν και κατα πόσο αυτή η κατάσταση τιμά τους προγόνους και τις θυσίες μας.

Επίσης αυτή η τακτική από το Δήμο είναι επιζήμια για τα τοπικά μαγαζιά και καταστήματα και μερικοί το χαρακτήρισαν κι ως κτύπημα κάτω από τη μέση γαι τους Μανιάτες.

Τα προβλήματα εντείνει επίσης και η δέσμευση του δημοτικού γκαράζ της πόλης μας δίπλα στο σχολείο για να στηθεί η εμποροπανήγυρη  δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στους επισκέπτες της Αρεόπολης καθώς θα πρέπει να μπουν σε ταλαιπωρία και κίνδυνο παρκάροντας μακριά κι όπου να ναι...
Υ.Γ. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η μόνη φορά στην Αρεόπολη που αδυνατούμε να σεβαστούμε τους αγωνες και τον ηρωισμό των προγόνων μας...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris