" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΕΣΕΕ:ένταξη του λιανικού εμπορίου στα επενδυτικά προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων


Την ένταξη του λιανικού εμπορίου στα επενδυτικά προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων, ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωσή της μάλιστα σημειώνει και δράσεις ειδικά στοχευμένες στο λιανικό εμπόριο που θα μπορούσαν να ενταχθούν στα επενδυτικά προγράμματα «Ψηφιακή Σύγκλιση», «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».

Επίσης, αιτείται από το ΥΠΑΝΥΠ τη διερεύνηση όλων των πιθανών διαθέσιμων πόρων που δεν έχουν απορροφηθεί και, σε συνδυασμό με τις σημερινές ειδικές επιχειρηματικές ανάγκες, προτείνει την άμεση ενεργοποίησή τους.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, έχει ως εξής:

«Ο εμπορικός κόσμος και οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις μετά την παράταση υποβολής επενδυτικών προτάσεων έως τις 10 Μαΐου αναμένουν την ένταξή τους στα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων μέσω των ΠΕΠ.

Δυστυχώς, όμως, παρά τις αλλαγές στο πρόγραμμα και την επέκταση των κατηγοριών των επιχειρήσεων που μπορούν να συμμετέχουν, η δραστηριότητα του λιανικού εμπορίου εξακολουθεί να μη συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτό.

Η ΕΣΕΕ έχει στείλει αλλεπάλληλες επιστολές στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, στον Υφυπουργό κ. Α. Σκορδά, στον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων κ. Γ. Γιαννούση και πρόσφατα στον Υφυπουργό κ. Κ. Βιρβιδάκη, ζητώντας την ένταξη του εμπορίου σε κοινοτικά επενδυτικά προγράμματα. Σε αυτές τις επιστολές περιλαμβάνεται μια σειρά από προτάσεις που πέραν της ενίσχυσης των Μμε εμπορικών επιχειρήσεων, θα συμβάλουν και στην αναπτυξιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Πολύ συγκεκριμένα αναφερόμαστε πρώτα σε δράσεις που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» ειδικά στοχευμένες στο λιανικό εμπόριο όπως:

- συστήματα αυτοματοποίησης της λιανικής πώλησης,

- ολοκληρωμένη διαχείριση λιανικής, ηλεκτρονική τιμολόγηση (e-invoicing) ή/ και ηλεκτρονική έκδοση αποδείξεων λιανικής με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αρχειοθέτηση σύμφωνα με την οδηγία 2001/115/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Ελληνικό ΚΦΑΣ.,

- ηλεκτρονική παραγγελιοληψία,

- αυτοματοποίηση και ηλεκτρονική παρακολούθηση αποθήκης,

- αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών και οικονομικών διαδικασιών,

διασύνδεση των επιχειρήσεων με εθνικά ή διεθνή δίκτυα,

- ανάπτυξη δραστηριοτήτων e–business, e–marketing και e-commerce,

- σύνδεση σε e-marketplaces,

- εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων διαχείρισης πελατών ή προσωπικού της επιχείρησης (τύπου ERP, CRM, HRMS),

- δράση εφοδιαστικής αλυσίδας,

- barcoding,

- αγορά και αναβάθμιση λογισμικού,

- ηλεκτρονική πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας,

- δυνατότητα δημιουργίας προγράμματος «Εξοικονομώ».

Δεύτερον, στις δράσεις από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» με την:

- Ενεργοποίηση της πρότασης της ΕΣΕΕ για ενίσχυση των εμπορικών επιχειρήσεων για την δημιουργία ανοιχτών εμπορικών κέντρων «Open Malls» στα κέντρα όλων των πόλεων καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας Ειδικών Αγορών σε παραμεθόριες περιοχές.

- Εκπαίδευση και κατάρτιση εμπόρων, ώστε να μετεξελίξουν τις επιχειρήσεις τους από μικρο-εισαγωγικές σε μικρο-εξαγωγικές. Στον κλάδο του εμπορίου των τροφίμων και των παραδοσιακών προϊόντων μπορούμε να αναπτύξουμε την δράση «η Ελλάδα σπίτι σας».

Τρίτον, στο νέο Ταμείο Δανειοδότησης «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» και σε δράσεις άμεσης παροχής ρευστότητας στην αγορά από τα συνολικά δανειακά κεφάλαια κίνησης προς τις ΜμεΕ που θα χορηγούνται από το ΕΤΕΑΝ σε συνεργασία με 14 τράπεζες -εκ των οποίων οι 5 συνεταιριστικές- και θα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Τέλος, η ΕΣΕΕ ζητάει από το ΥΠΑΝΥΠ τη διερεύνηση όλων των πιθανών διαθέσιμων πόρων που δεν έχουν απορροφηθεί και σε συνδυασμό με τις σημερινές ειδικές επιχειρηματικές ανάγκες προτείνει την άμεση ενεργοποίησή τους».
parapolitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris