" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Γιορτή για το παιδικό βιβλίο στην Μπολόνια με 70 χώρες

Η Διεθνής Εκθεση της Μπολόνια, η μεγαλύτερη για το παιδικό βιβλίο στον κόσμο, γιόρτασε φέτος τα 50 της χρόνια με τιμώμενη χώρα τη Σουηδία και με 1.200 εκθέτες από 70 χώρες. Ατμόσφαιρα που προδιέθετε θετικά, λόγω και των χρωμάτων με τα οποία είναι πλημμυρισμένος ο χώρος των περιπτέρων, με παιδικά βιβλία κάθε ύφους και αισθητικής.
Τα περίπτερα των μεγάλων αμερικανικών οίκων πρόβαλλαν το δικό τους εμπορικό προϊόν, τους γνωστούς δηλαδή ήρωες της Ντίσνεϊ και της τηλεόρασης. Οι ευρωπαϊκές χώρες, αντίθετα, με προεξάρχοντες τους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Σκανδιναβούς, είχαν να παρουσιάσουν πολύ πιο καλλιτεχνικά παιδικά βιβλία, έχοντας δημιουργήσει πλέον σπουδαία παράδοση στον τομέα αυτόν.
Οι επισκέπτες πολλοί, έστω και αν δεν γίνονται πωλήσεις βιβλίων στο κοινό. Πολλοί φυσικά και οι εκπρόσωποι εκδοτικών οίκων που διαπραγματεύονταν συνεχώς την αγορά και την πώληση τίτλων. Μια μεγάλη αγορά στην οποία μετέχουν και αρκετοί έλληνες εκδότες παρά την κρίση, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, αγοράζοντας ξένους τίτλους.
Το ελληνικό περίπτερο που έστησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών ήταν ευπαρουσίαστο, φιλοξένησε τα βιβλία που επέλεξαν να στείλουν εκεί οι εκδότες και δέχθηκε την επίσκεψη ξένων εκδοτών που ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν ελληνικούς τίτλους. Την Τρίτη, λ.χ., έδειξαν ουσιαστικό ενδιαφέρον επτά-οκτώ εκδότες από την Κορέα, την Τουρκία και την Ισπανία.
ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris