Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσικλετών.:αίτημα για πάγωμα οφειλών στον ΟΑΕΕ

«Πάγωμα» των παλαιών οφειλών και καταβολή μόνο τρεχουσών εισφορών για το 2013-2014 στον ΟΑΕΕ, ζητά η Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσικλετών.

H EOBEAMM που είναι ο συνδικαλιστικός φορέας 18.000 επαγγελματιών πανελλαδικά, προτείνει άλλες οκτώ ρυθμίσεις που είναι:

- Έναρξη καταβολής δόσεων (οφειλών) από 1/1/2015.

- Εξόφληση οφειλών έως 31/12/2018.

- Χαμηλή δόση κατά την πρώτη διετία.

- Δυνατότητα επιλογής για την υπαγωγή σε μία ή δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες για όλο το χρονικό διάστημα της ρύθμισης.

- Σημαντική μείωση των τελών καθυστέρησης και επιπρόσθετων τελών μέχρι 100%.

- Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την ένταξη σε ρύθμιση.

- Αποποινικοποίηση της μη εμπρόθεσμης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

- Άμεσος διαχωρισμός του κλάδου Υγείας από τον κλάδο σύνταξης για 3 χρόνια.

Όπως σημειώνεται σε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Απασχόλησης και τον οργανισμό, οι προτάσεις αυτές αποτελούν «μία κάποια λύση», καθώς η μείωση του εισοδήματος, η αύξηση των εμμέσων φόρων και η διακοπή της χρηματοδότησης από τον τραπεζικό τομέα, έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε απώλεια μεγάλου τμήματος του κύκλου εργασιών του.