" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΡΟΔΟΣ: λένε *ΝΑΙ* σε εμποραπανήγυρη και έκθεση στη Κρεμαστή.


Αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την Έκθεση της Κρεμαστής αλλά και το καθιερωμένο πανηγύρι, υπό προϋποθέσεις και με όλα τα αυστηρά μέτρα προστασίας που έχει θέσει η κυβέρνηση, είναι στο τοπικό συμβούλιο Κρεμαστής.
Αυτό δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Δράκος, τονίζοντας πως η έκθεση πρέπει να γίνει έστω και χωρίς πολλές συμμετοχές –όπως παλαιότερα- για να μην χαθεί ο θεσμός που φέτος κλείνει 55 χρόνια.
«Οι εκθέτες από την βόρεια Ελλάδα είναι δύσκολο να έρθουν στην Ρόδο. Εμείς θα προσπαθήσουμε, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας να προχωρήσουμε στην διοργάνωση της Έκθεσης της Κρεμαστής έστω και με λιγότερους εκθέτες. Υπάρχει ενδιαφέρον από τα νησιά μας, την Κρήτη αλλά και τους Ροδίτες.
Ούτως ή άλλως δεν θα είναι τα πράγματα όπως παλιά, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό και οι χώροι θα είναι αλλιώς διαμορφωμένοι. Προσπαθούμε να μην χάσουμε τον θεσμό».
Όπως αποκάλυψε η «δ», φέτος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά την Έκθεση, λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό της και της διάθεσης των κονδυλίων σε υγειονομικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στα νησιά και τις δομές υγείας.
Ωστόσο, οι τοπικοί φορείς δήλωσαν πως ο Δήμος Ρόδου θα στηρίξει την προσπάθεια ενώ όπως έγινε γνωστό, στην είσοδο θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα διανέμονται μάσκες, θα γίνεται θερμομέτρηση και απολύμανση των περιπτέρων και των χώρων με ειδικό συνεργείο καθημερινά ενώ θα υπάρχει και ιατρείο.
Όσον αφορά στο πανηγύρι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνει αλλά υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος εκδηλώσεις.
«Όλα αυτά θα γίνουν επειδή θέλουμε να σώσουμε τον θεσμό» δήλωσε στην «δ» ο διοργανωτής της Έκθεσης κ. Σκλιβάκης ενώ ο κ. Δράκος υπογράμμισε: «Η εμποροπανήγυρη δεν απαγορεύεται. Αναλόγως με τους κανόνες που θα μας δώσει η κυβέρνηση θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση, το πανηγύρι δεν θα έχει την μορφή που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα καταβάλουμε προσπάθειες για να γίνει έστω με περιορισμούς. Αναλόγως ποιες θα είναι οι οδηγίες από την κυβέρνηση μέχρι και τις αρχές Αυγούστου. Εμείς θα περιμένουμε τις αιτήσεις των μικροπωλητών αλλά θα είμαστε σε στάση αναμονής. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην γίνει τίποτε, την τελευταία στιγμή. Με τα τωρινά δεδομένα τα πανηγύρια (εμποροπανηγύρεις) μπορούν να γίνουν αλλά με πολλούς περιορισμούς. Αν όλα πάνε καλά η Έκθεση θα γίνει στις 7 -23 Αυγούστου 2020 ενώ το πανηγύρι από τις 13 – 23 Αυγούστου 2020. Παραμένουμε σε στάση αναμονής» κατέληξε ο κ. Δράκος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris