" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Τι «βάρυνε» στην απόφαση για τη ματαίωση του Παζαριού της Λάρισας!!ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η στήλη είχε προϊδεάσει για την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Παζαριού της Λάρισας … 
Η συγκεκριμένη απόφαση, την οποία τελικά έλαβε η Δημοτική Αρχή, μόνο εύκολη δεν ήταν και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Παζάρι της Λάρισας αποτελεί γεγονός αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, η ιστορία του μετρά αιώνες, ενώ το περιμένουν μικροί και μεγάλοι – εκεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν παραδοσιακά πραγματοποιείται – είτε για ψώνια, είτε για βόλτα και διασκέδαση.

Παράλληλα, η οικονομική απώλεια για τον Δήμο Λαρισαίων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, καθώς τα έσοδα κάθε χρόνο φτάνουν τις 600.000 ευρώ.

Σε σχέση με τα παραπάνω, πάντως, βάρυνε η προστασία της Δημόσιας Υγείας, καθώς δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν από τώρα οι επιδημιολογικές συνθήκες – σε σχέση με τον κορωνοϊό – οι οποίες θα επικρατούν μετά από περίπου τρεις μήνες. Παράλληλα, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι δεν θα ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί το οποιοδήποτε μέτρο αποφυγής συγχρωτισμού στον χώρο διεξαγωγής του Παζαριού, όταν είναι γνωστό ότι τις καθημερινές μαζεύονται ταυτόχρονα χιλιάδες και τα Σαββατοκύριακα… μερικές δεκάδες χιλιάδες!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΔΩ !!!
Γ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris