" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Προχωρούν σε σύσταση Διεπιμελητηριακής Επιτροπής

Στο συντονισμό τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παρεμπορίου που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας, στερώντας από τις επιχειρήσεις, κρίσιμους για την επιβίωσή τους πόρους, προχωρούν τα επιμελητήρια της Αττικής, καθώς, παρά τις χρόνιες επισημάνσεις τους προς το υπουργείο Ανάπτυξης, το τελευταίο δεν φαίνεται ικανό να συντονίσει και να πατάξει επί της ουσίας το πρόβλημα.
Ενα πρόβλημα που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εμπορικής κοινότητας, στοιχίζει περί τα 20 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις.
Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των ομολογουμένως απογοητευτικών αποτελεσμάτων του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), που «συντονίζεται» από το υπουργείο Ανάπτυξης και συμπλήρωσε 7 μήνες λειτουργίας, τα επιμελητήρια της Αττικής, «λαμβάνοντας τα αγωνιώδη μηνύματα των μελών τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κοινή τους ανακοίνωση, «αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν εντονότερα στα θέματα του παρεμπορίου, δημιουργώντας τη Διεπιμελητηριακή Επιτροπή για το Παρεμπόριο (ΔΕΠΑΡ)».
Στη ΔΕΠΑΡ συμμετέχουν εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΕΠ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).
Σε σχετική της ανακοίνωση, η Διεπιμελητηριακή Επιτροπή επισημαίνει ότι το πρόβλημα του παρεμπορίου είναι κοινό για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της είναι να ενεργοποιηθούν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, να συνεργαστούν στενά με τους φορείς της πολιτείας, να ενισχύσουν την προσπάθεια των φορέων με κάθε δυνατό μέσο (ακόμα και με υλική βοήθεια) και να ενεργοποιηθούν τα μέλη των επιμελητηρίων, ώστε να συμβάλουν και αυτά, από την πλευρά τους, στην άμεση πάταξη του φαινομένου του παρεμπορίου.
Υπογραμμίζει δε ότι η βούληση -και ταυτόχρονα απαίτηση- όλων των επιμελητηρίων της Ελλάδας είναι να μπει ένα τέλος, άμεσα, σε αυτό το άθλιο φαινόμενο που χρόνια παρατηρούμε, αλλά που τελικά δεν αντιμετωπίζεται όπως πρέπει.
Στο πλαίσιο λειτουργίας της ΔΕΠΑΡ, θα συμπεριληφθούν ενδεικτικά οι ακόλουθες ενέργειες:
~Αμεσες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς (υπουργείο Ανάπτυξης, ΣΥΚΑΠ, ΟΤΑ, περιφέρεια, εμπορικοί σύλλογοι κ.λπ.).
~Αμεση κοινοποίηση της προσπάθειας στα επιμελητήρια όλης της Ελλάδας και πρόσκληση συνεργασίας με τη ΔΕΠΑΡ.
~Δημιουργία βάσης δεδομένων με τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε αρμόδιου φορέα σε κάθε δήμο της Αττικής και σε κάθε αρμόδιο οργανισμό του Δημοσίου.
~Οργάνωση διαφήμισης στα ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο.
~Προβολή του θετικού έργου των φορέων (δήμων, υπηρεσιών των υπουργείων κ.λπ.).
~Δημιουργία προτάσεων αντιμετώπισης του παρεμπορίου και δράσεις με επιστημονικούς φορείς για την καταγραφή και τη μελέτη του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris